7 tekenen dat je in een ongezonde relatie zit

_

Een relatie kan ontzettend ongezond zijn, zogenaamde ‘toxic relationships’. Vraag je je wel eens af of jij in een ongezonde relatie zit? Voel je je door je partner slecht? Gelukkig zijn er waarschuwingstekens die je kunnen helpen om te bepalen of je relatie ongezond is. Hier zijn 7 tekenen dat je in een ongezonde relatie zit. 

1. Je denkt dat je niet zonder je partner kunt

Je bent enorm afhankelijk van je partner, je kunt je leven niet meer zonder je partner voor stellen. Je bent doodsbang dat je partner je verlaat en neemt daardoor genoegen met het gedrag van je partner. Terwijl het zomaar kan zijn dat het gedrag van je partner helemaal niet goed voor je is. 

Je denkt dat niemand anders je accepteert zoals je bent, behalve je partner. Herken je dit? Dan zit je waarschijnlijk in een ongezonde relatie.

2. Je partner is wispelturig

Een van de signalen dat je in een ongezonde relatie zit, is dat je partner enorm wispelturig is. De ene keer is je partner extreem lief voor je en het andere moment wordt je voor alles uitgemaakt. Er hoort een balans te zijn. Wanneer dit niet het geval is, dan zit je in een ongezonde relatie. Het is de stress niet waard, je zou niet dagelijks moeten nadenken over hoe je partner over je denkt.

3. Je hebt niets in te brengen

Zit je in een relatie dat je nergens over meebeslist? En dat je niet over situaties kunt praten of zelfs over je gevoelens kunt praten? Dan is dit een teken dat je je niet in een gezonde relatie bevindt.

4. Je voelt je in de relatie slechter dan ervoor

Vraag je jezelf wel eens af hoe je je voelde voor de relatie? Heb je dan ook het idee dat je toen gelukkig was? Natuurlijk zijn er in een relatie ook slechte momenten met bijvoorbeeld ruzies. Maar als de gedachte in je hoofd blijft spelen dat je voor de relatie gelukkiger was dan is dat een teken dat je in een ongezonde relatie zit.

5. Je partner wil dat je al je contacten verbreekt

Met bijvoorbeeld je familie en/of vrienden. Pas hier mee op, want voordat je het weet ben je volledig geïsoleerd. Je ziet dit vaak bij obsessieve partners, die willen hun partner alleen voor hun zelf. Ze willen dat hun partner afhankelijk van ze is. Herken je dit? Ongezonde relatie. Heel ongezond zelfs.

6. Je bent bang dat je partner boos wordt

Dus vermijd je moeilijke gesprekken en doe je er alles aan zodat dat niet gebeurt, waardoor je jezelf te kort doet waarschijnlijk. Je doet er alles aan om ruzies te voorkomen, zelfs als dat betekent dat je jezelf telkens op het tweede plan zet.

7. Binnen de relatie zijn er dubbele standaarden

Je partner mag alles, jij mag niets. Wanner hij/zij uit gaat met vrienden en jij wil dat ook, dan laat je partner dat niet toe. Geloof me, als dit het geval is dan zit je in een enorm ongezonde relatie.

Vraag jezelf goed af of het je allemaal wel waard is. Een ongezonde relatie wordt nooit beter, al hoop je daar wel altijd op. Waarschijnlijk denk je altijd dat het beter wordt, maar uiteindelijk verandert er helemaal niets. Geloof me. 

Als je deze signalen sterk herkent in je relatie, dan is het tijd om te overwegen om een einde aan de relatie te maken. Ik heb zelf ook in een ongezonde relatie gezeten en ik weet dat het geen pretje is. Veel succes in ieder geval. En misschien wel sterkte. 

Mike.

NOTE: Maandag om 20:00 komt de nieuwe webshop van HVJZM online. Zet het in je agenda! (50+ nieuwe producten)

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Leave a Reply