1.76 Waar je mee omgaat word je mee besmet

_

De zon komt weer door de gordijnen en Romy en ik worden wakker in een geur van drank, sigaretten, zweet en andere lichaamsgeuren. Beide hebben we een enorme kater. Het eerste wat Romy doet is haar telefoon checken.

“Heb je al iets van je vriendinnen gehoord?”, vraag ik haar terwijl ik mijn boxer aantrek.

“Merel stuurde vannacht nog een appje dat ze bij haar geslapen heeft en dat alles weer goed gaat.”

“Gelukkig maar.”

In tegenstelling tot andere keren ben ik degene die aanstalten maakt om uit bed te gaan. Romy lijkt de indruk te wekken dat ze daar niet erg veel zin in heeft. Het lijkt wel alsof ze het erom doet. Normaliter wil ik nog even in bed blijven liggen en eventueel wil ik nog van die heerlijke zondag seks. Maar dan heeft Romy geen zin en is ze binnen een paar tellen aangekleed en loopt ze de trap af. Nu ben ik het die snel aangekleed is en naar beneden wil, maar Romy blijft stug in bed liggen en naar haar telefoon staren.

Omdat ik nu aangekleed en al naast bed sta, zit ik in een moeilijke positie. Geef ik toe aan haar machtsvertoon, ten minste daar lijkt het op, of ga ik in mijn eentje naar beneden om de vervelende confrontatie met haar familie aan te gaan. Ik vraag me af waarom we altijd hier slapen. Ik haat het hier, ik slaap liever bij mij thuis. Maar Romy vind het te ver. Ik snap dat haar huis dichterbij is, maar toch wordt ik liever wakker in mijn eigen stulpje. Met haar. Wanneer ik nachts onder invloed ben dan boeit het me niet. Maar de volgende ochtend is het altijd kut.

“Ga je mee naar beneden?”

“Ik wil nog even blijven liggen.”, zegt ze stug.

Oké Mike. En nu? Toegeven aan Romy of de vervelende confrontatie. Ik haat deze machtspelletjes tussen ons. Of eigenlijk, de machtspelletjes van Romy. Aangekleed en al duik ik weer in bed.

“Heftige nacht”, probeer ik een gesprek aan te knopen met Romy die druk in haar telefoon zit.

“Ja enorm heftige nacht”, merkt ze op

“Je maakt niet ieder weekend mee dat je vriendin gedrogeerd wordt.”

“Nou dat is niet het enige heftige wat er gebeurd is.”

“Wat nog meer dan?”

“Hier moet je echt je bek over houden.”

“Ja, tuurlijk.”

“Beloof het.”

“Beloofd.”

“Merel stond met een andere vent te zoenen.”

“Huh? Woont zij niet net samen met haar vriend.”

“Haha ja, precies.”

Romy lacht erom. Ik kan er niet om lachen. Laat ik even één ding duidelijk maken. Ik ben echt enorm tegen vreemdgaan. Ik heb ooit in een relatie gezeten waarin de dame in kwestie vreemdging. Ik ben nog nooit zo erg gekwetst. Ik wens dat mijn ergste vijanden niet eens toe. Vreemdgaan is het ergste wat je kunt doen naar mijn mening.

“Vind je dat grappig?”

“Nou, wel een beetje.”

“Lekker voor haar vriend.”

“Tsjah.”

Ergens vraag ik me af met wat voor dames Romy op stap gaat. Ik weet niet zeker of ik me wel comfortabel voel bij de hele situatie waarin de vriendinnen van mijn vriendin vreemdgaan.

“En daar ga jij mee uit?”

“Ja, hoezo?”

“Ik vind dat niet normaal.”

“Oah Mike.”, Romy voelt de bui zichtbaar hangen. De Mike-bui. Mike die zich overal druk over maakt en overal over zeikt.

“Ken je het oud Hollandse gezegde niet? Waar je mee omgaat word je mee besmet.”

“Dus nou zeg je eigenlijk dat ik ook vreemdga?”

“Nee helemaal niet, maar ik vind het niet zo’n fijn idee dat jij met dames uit gaat die hun vriend bedonderen.”

“Het is één keer gebeurd Mike!!”

Ze smijt werkelijk de dekens van haar af en ik krijg een glimp van haar lekkere lichaam. Maar dat ik daar meer van te zien krijg kan ik wel vergeten. Nu lig ik aangekleed in bed, omdat Romy dat wou, en Romy kleedt zich aan om naar beneden te gaan.

Ik weet zelf niet wat ik moet zeggen, dus ik sta ook maar weer op uit bed.

“Nou begin je godverdomme over mijn vriendinnen, terwijl het enige wat jouw vrienden doen is bier drinken en snuiven.”

“Dat is wat anders dan vreemdgaan Romy, bovendien doen wij dat ook ieder weekend.”

“Vreemdgaan?”, vraagt ze geïrriteerd. Ze heeft wel door dat ik dat niet bedoel.

“Nee, drinken en snuiven.”

“Je stelt je enorm aan Mike.”

Stel ik me enorm aan? Ik vraag het me af. Misschien overdrijf ik wel een beetje. Misschien komen al die oude gevoelens wel weer omhoog zodra ik het woord vreemdga hoor. Ik ben anti-vreemdgaan. Ik ben er te erg door gekwetst.

Romy loopt naar de beneden, ik loop achter haar aan.

Eenmaal beneden aangekomen komen we tot de conclusie dat er niemand thuis is. Gelukkig. Tenminste dat denk ik.

“Ik denk dat het beter is als je naar huis toe gaat nu. Ik heb even geen zin in je gezeik Mike.”

Ik loop weer naar boven om mijn spullen te pakken en vertrek.

Mike.

Note: Volgende week maandag, 15 juli om 20:00 komt de nieuwe #HVJZM webshop online met allemaal nieuwe artikelen! Zet het in je agenda.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Leave a Reply