Hoe om te gaan met gemengde signalen

_

Vindt hij me leuk? Waarom flirt ze het ene moment met me en negeert ze me het andere moment? We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. We vinden iemand leuk maar die persoon stuurt ons gemengde signalen. Soms heb je het gevoel dat diegene je leuk vindt en met je flirt. Maar het andere moment is diezelfde persoon ineens afstandelijk. Erg ingewikkeld en vervelend allemaal.

Voor mij genoeg reden om er een artikel over te schrijven. In de afgelopen jaren heb ik regelmatig in een situatie gezeten waarbij ik niet zeker wist of de persoon waar ik mee aan het flirten was me echt leuk vond. Toen maakte ik altijd gebruik van bepaalde tactieken om erachter te komen.

Bepaal of je er zelf niet te veel achter zoekt

Vraag jezelf af. Is die persoon echt met me aan het flirten, of is hij/zij gewoon aardig en beleefd? Het zou kunnen dat je de situatie als flirterig beschouwd terwijl die persoon dat helemaal niet zo ervaart. Volgens meerdere onderzoeken maken vooral mannen zich hieraan schuldig, zij zien vaak een onschuldig gevaar als flirten.

Het zou kunnen dat de persoon gewoon aardig tegen je is en helemaal niet met je flirt. Vraag jezelf kritisch af of je er niet te veel achter zoekt. Misschien besef je je wel na heel goed nadenken dat het helemaal niet zo flirterig was als je dacht. Soms zien we ook wat we willen geloven.

Kijk hoe die persoon met anderen omgaat

Als je er niet zeker van bent of hij of zij met je flirt, dan kun je kijken hoe die persoon met anderen omgaat. Als hij of zij iedereen hetzelfde behandelt, dan is de kans groot dat die persoon helemaal niet met je aan het flirten is. Aan de andere kant, als je erachter komt dat jij een speciale behandeling krijgt dan is de kans groot dat hij/zij met je aan het flirten is.

Ga zelf flirten

Misschien flirt hij/zij wel met je maar is hij/zij bang om afgewezen te worden. Daarom kan het helpen als je zelf ook je charmes in de strijd gooit. Kijk die persoon recht in de ogen aan, raak hem/haar ‘per ongeluk’ aan en voor de vrouwen; speel met je haar. Gebruik lichaamsstaal om erachter te komen of de persoon je ziet zitten.

Stel een date voor

En nee, niet “zullen we gaan daten?”. Maar lekker subtiel. Geef de voorzet en misschien kopt hij/zij hem er wel in. Zo bespaar je jezelf eventuele afwijzing. Geef een subtiele voorzet en wanneer hij/zij erop in gaat dan weet je zeker dat je binnen bent.

Praat erover!

Je zou kunnen overwegen om het met die persoon te bespreken. Het is enorm spannend maar zo weet je wel direct waar je aan toe bent. Misschien klopt het wel dat hij/zij met je flirt en je leuk vindt, dan kun je op date. En als hij/zij je niet leuk vindt dan heb je duidelijkheid en kun je door naar de volgende.

Mike.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Leave a Reply