5 app gewoontes die aangeven dat je in een goede relatie zit

Ook al zullen we het nooit allemaal toegeven, de manier van appen met je liefde zegt veel over je relatie. Ben jij altijd diegene die elke dag als eerste een appje stuurt? Of juist je partner? Wil je weten wat jullie appgedrag over jullie relatie zegt? Hier zijn 5 app gewoontes die aangeven dat je in een goede relatie zit.

We leven in een moderne tijd waarbij appen de normaalste zaak van de wereld is. Natuurlijk zegt het niet alles over je relatie, maar als de volgende gewoontes terugkomen binnen jouw relatie dan heb je een betrouwbare indicatie dat je in een goede relatie zit.

1. Jullie appen niet obsessief

Te veel appen binnen een relatie is niet goed. Wanneer je teveel appt creëer je twee werelden. Het echte leven en jullie ‘app-leven’. Ik heb veel vrouwen gedate die via Whatsapp hele andere personen leken. Dus beperk het vele appen en baseer jullie relatie meer op jullie als personen.

Natuurlijk is het leuk om elkaar up-to-date te houden van jullie dag, maar er zijn limits. Wanneer jullie niet obsessief de hele dag met elkaar appen en elkaar meer in persoon spreken dan zit dat goed. In het echt vertellen is natuurlijk ook duizend keer leuker dan via Whatsapp. Bel elkaar desnoods. Hou het lekker persoonlijk.

2. Jullie nemen beide initiatief

Heb je wel eens het idee gehad dat het initiatief alleen maar bij jou ligt? Dat je je werkelijk afvraagt of je iets van je partner hoort wanneer je niet het gesprek begint? Het initiatief zou niet bij jou moeten liggen, maar ook niet bij je partner. Het moet vanuit jullie beide komen.

Wordt je regelmatig wakker met een appje van je liefje? Wat overigens een heerlijk gevoel is. En wordt je liefje regelmatig wakker met een appje van jou? Dan zit het goed.

In een gezonde relatie is het normaal dat beide partners evenveel energie in de conversatie steken. Dus wanneer je een heel verhaal stuurt en je partner reageert met een kort berichtje, dan moet je je wel even achter je oren krabben.

3. Jullie appgesprekken hebben een emotionele lading

Natuurlijk zou de emotionele lading in de echte gesprekken naar voren moeten komen. Maar via Whatsapp kunnen berichten ook vrij vaak een emotionele lading hebben, wat in mijn ogen alleen maar een goed teken is. Ik hou van die nachten dat ik tot diep in de nacht met mijn nieuwe crush aan het appen ben. Dat het te gezellig is om te gaan slapen. Ik koester die nachten. Het liefst heb ik haar dan bij me, maar natuurlijk is dat niet altijd mogelijk.

En natuurlijk verschilt dit per relatie, zo lang de verwachtingen bij jullie beide maar hetzelfde zijn! Dan zit je zeker goed. De onderlinge chemie zou ook in de appgesprekken naar voren moeten komen.

4. Je denkt niet na voor dat je iets stuurt

Omdat je het gevoel hebt dat je je partner alles kan sturen. Het voelt vertrouwd en (bijna) normaal aan. Het gaat vanzelf. Dit is een teken dat je je comfortabel voelt bij je partner en dat is natuurlijk een enorm goed teken.

Je denkt niet tien keer na over de zinsopbouw voordat je iets stuurt, nee het gaat vanzelf. Jullie snappen van elkaar wat jullie bedoelen. Er is geen stress.

5. Er is consistentie

Jullie hebben je ongeschreven regels. Dit kan verschillen van even een appje in de pauze hoe de dag tot nu toe gaat tot de hele dag appjes uitwisselen. Het belangrijkste is, jullie weten wat jullie van elkaar kunnen verwachten.

Jullie ervaren nooit het gevoel dat je moet wachten op een reactie of iets dergelijke. Je weet dat dat wel komt. Er zijn geen afspraken gemaakt maar jullie weten wat jullie van elkaar kunnen verwachten.

Je zou nooit angstig moeten zijn of je wel een reactie krijgt, dat is een indicatie dat er iets niet goed zit tussen jullie. Als je te veel na moet denken bij jullie appgesprekken dan zit er iets structureel niet goed. Het zou namelijk vanzelf moeten gaan. Jullie zitten op één lijn omtrent het appcontact.

 

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Leave a Reply