1.73 Een heftige nacht

Ondanks dat we beide een vakantie geboekt hebben zonder elkaar, gaat alles prima. Misschien is het ook wel goed dat we aan elkaar en de rest van de wereld laten zien dat we niet zo afhankelijk van elkaar zijn. Ik merk dat mijn vrienden het chill vinden dat ik met hun op vakantie ga en niet oversla met Romy als reden. M’n vrienden beginnen namelijk steeds meer te merken dat ik vaak voor Romy kies en mijn keuzes op basis van Romy maak. Misschien moet dat inderdaad maar eens over zijn en is de vakantie naar Engeland een mooie eerste stap daarvan.

Tevens heeft het heftige avondje van laatst Romy en mij dichter bij elkaar gebracht. Nu ik dit van haar weet, nu ze me dit heeft toevertrouwd, voelt het alsof we elkaar beter kennen. Het begint bijna op een normale relatie te lijken. We vertrouwen elkaar dingen toe en we houden beide ons eigen leven. Maar tussen Romy en mij is nooit iets normaal. Altijd gebeurt er iets, zo ook afgelopen zaterdag.

Het is zaterdagavond en ik zit bij mijn maat thuis. Het is weer zo’n zaterdagavond, ik zit aan mijn lievelingsdrankje. Vodka Red Bull uiteraard. Romy is in de stad aan het stappen met vriendinnen en we hebben al een soort van deal staan dat ik bij haar ga pitten. Zo gaat het inmiddels vaak op zaterdagen, we gaan beide stappen en komen elkaar aan het einde van de nacht weer tegen in onze stamkroeg. Dan drinken we daar nog een paar drankjes en gaan we naar haar huis. Een prima regeling, zo pik ik van alles wat mee. En Romy vindt het ook prima.

Stiekem heeft niemand door dat ik de hele avond al uitkijk naar het einde van de avond, omdat ik dan haar weer zie. En bij haar ben. Ik merk dat ik stappen en zuipen steeds minder leuk vind maar dat ik het doe om de tijd te doden. De tijd te doden tot ik bij haar ben, want ik weet van Romy dat zij altijd uit zal gaan of in de kroeg zal hangen. Ik zou mezelf gek maken als ik thuis zou zitten wachten tot ze eindelijk bij me is, of ik naar haar toe kan. Maar goed, toch is het ergens ook wel gezellig. Zolang ik haar maar tegen kom vannacht.

Er wordt rondgevraagd of we straks ook naar de stad gaan, ik heb er dit keer niet zoveel behoefte aan dus stem niet in. Er zijn maar een paar die naar de stad willen, de rest voelt meer voor blijven zitten en over onzin lullen. Ook Romy vraagt of ik naar de stad kom. Totdat ze een hele poos niet meer reageert, dat geeft me altijd een naar gevoel. Noem het narcistisch of onzekerheid, maar als ze op stap is wil ik dat ze meer met me bezig is dan met het stappen. Waarom? Omdat ik altijd wel meer met haar bezig ben dan dat ik met het stappen zelf bezig ben. Op dit moment ben ik ook weer meer met haar bezig dan met mijn vrienden om me heen. Dat is ook precies de reden dat ik niet naar de stad wil, ergens ben ik namelijk bang dat mijn vrienden dit door krijgen. Dat ik de hele avond alleen maar met haar bezig ben en bij haar sta. Door de drank en drugs wil ik nog wel eens verdwalen in deze gedachten in plaats van dat ze me afleiden. Afleiding is het enige wat ik vraag van drank en drugs maar soms lukt het niet om de afleiding te vinden. Het helpt ook niet echt mee dat Romy al een tijdje niet meer reageert op mijn appjes, tot dat ik het volgende appje krijg:

[01:22] Romy: Een vriendin van me is waarschijnlijk gedrogeerd, het is chaos hier.

Wanneer ik het lees schrik ik me de pleuris. In reactie lees ik het appje van haar hardop op. Mijn vrienden reageren geschokt, net als ik.

[01:23] Mike: Wat!? Ik kom eraan.

[01:23] Romy: Nee, blijf daar maar. We redden ons wel.

Ik vraag mijn vrienden om advies en vraag of ik er heen moet gaan. Iedereen zegt dat ik het moet doen.

[01:23] Mike: Jawel, ik maak me zorgen. Ik kom eraan.

[01:24] Romy: Nee je komt niet!!

Weer lees ik het hardop op. Door haar reactie maak ik me alleen maar meer zorgen. Een vriend vraagt of die met me heen moet gaan.

Mike.

Support Hoe vrouwen je ziek maken

Alle prijzen zijn inclusief verzendkosten!

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Leave a Reply