1.72 Hoe word ik een klootzak?

_

Oké. Ik moet dus iets meer een klootzak zijn. Romy heeft gelijk, ik heb schijt aan de hele wereld maar als het op haar aan komt dan buig ik gelijk. Ik ben blij dat alles tussen ons weer opgelost lijkt, maar toch deden die woorden me wat. Te lief, wat is dat eigenlijk? Ik snap het niet, hoe kan ik nou te lief zijn?

Nou moet ik toegeven dat het niet als een verrassing kwam. Mijn vrienden zeiden al dat ik wel heel vaak haar kant op draai. Dat wanneer het om Romy gaat, ik anders doe. Daar moet iets aan veranderen. Als zelfs Romy het tegen mij zegt.

Dus, meer een klootzak. Terwijl ik naar de bushalte loop, typ ik op Google in: “Hoe word ik een klootzak?”. Ik kom artikelen tegen over hoe je een Alpha man wordt of een player. Ik vraag mezelf af waar ik aan begonnen ben.

Ik open een artikel en lees een stukje.

“Om meer de alpha man te worden is het een goed idee om in je relatie meer te zwijgen en het woord aan je partner over te laten. Zo krijgt je partner de neiging om meer het gesprek te voeren.”

What the fuck did I just read? Ik sluit m’n internetbrowser af en open de 9292 app. Hoe laat gaat er een bus? Godverdomme. Nog 20 minuten wachten. Ik haat wachten.

Ik open Whatsapp en lees de groepsapp van de vriendengroep door:

“Gaat Mike ook mee naar Engeland?”

“Nee, Mike zit onder de plak. Was gister ook weer ineens vertrokken om naar Romy te gaan.”

Ik vraag naar het reisje naar Engeland en het blijkt dat een deel van de vriendengroep naar Engeland gaat voor een paar dagen. Het klinkt me wel wat, maar ik besluit toch om het af te zeggen. Ik denk niet dat Romy het erg op prijs stelt dat ik met vrienden op zuipvakantie ga naar Engeland. Bovendien heb ik niet veel geld te besteden en wil ik misschien, nu we een relatie hebben, met Romy op vakantie binnenkort. Dat lijkt me zo heerlijk, samen een stedentrip of aan het strand liggen.

“Om geld en andere reden pas ik even deze keer.”

Ik staar naar de tijd op mijn telefoon. Nog 14 minuten wachten. Ik open de groepsapp weer.

“Romy-redenen weer zeker?”, met een ‘grappige’ emoticon erachter.

Net genoeg om een punt te maken, maar net niet genoeg om me boos te krijgen. Maar hij heeft gelijk. Ik laat me tegenhouden door Romy, maar wat nou als Romy nog een paar dagen met me weg wil. En stel nou dat dat precies in die midweek is. Dat risico kan ik niet nemen. Denk ik.

Ik besluit om niet te happen en open Facebook. En nu komt het.

Een statusupdate.

Een statusupdate waardoor ik me slechter voel dan ik eigenlijk zou moeten.

“Over drie maandjes lekker een weekje naar Spanje.”

Een statusupdate van Romy. Ze gaat een weekje naar Spanje met haar moeder, stiefpa en broertje. Zonder mij dus. Ik weet hier helemaal niets van af. Ze hebben dit ook nooit besproken. Ik voel me gepasseerd. Is dat raar? Waarom heeft ze me niets verteld hierover? Misschien omdat ze wist dat ik me gepasseerd zou voelen?

Waarom geeft dit me zo’n kutgevoel? Waarom voel ik me zo bedrogen? Ik app Marit maar die geeft me niet de bevestiging dat ik gelijk heb met mijn gevoel.

“Zolang gaan jullie nog niet met elkaar, dus niet zo raar toch?”

Maar toch voel ik me kut. Ik merk dat ik steeds meer emotioneel afhankelijk ben van Romy. Ik moet meer een klootzak zijn, meer mijn eigen leven inrichten.

Ik open de groepsapp en begin met typen.

“Fuck it, ik ga mee.”

Gelijk krijg ik de vraag hoe ik nu ineens wel aan het geld kom. Ik heb geen idee, gelukkig duurt het nog even dus ik kan nog geld sparen. Maar ik moet en zal mee.

“Kunnen we voor je boeken?”

Ik stem in. Niet veel later krijg ik een boekingsbevestiging in mijn mail. Die staat.

Dit alles speelt zich af in een tijdsbestek van 14 minuten. Mijn emoties schommelen behoorlijk. Wanneer ik de buschauffeur gegroet heb, ingecheckt heb en eindelijk een plekje naast een oude dame heb gevonden in de bus, krijg ik een appje van Romy.

[12:41] Romy: Wij gaan trouwens met z’n vieren naar Spanje over drie maandjes!

Ik kijk ernaar en lach even.

[12:43] Mike: Oh toevallig, wij hebben net met de vriendengroep een reisje naar Engeland geboekt!

Heerlijk vind ik dit.

[12:44] Romy: Huh? Daar weet ik helemaal niets vanaf.

[12:44] Mike: Hadden we al een tijdje op de planning. Heb ik dat niet gezegd?

[12:45] Romy: Nee.

[12:46] Mike: Oh sorry.

Ze baalt dat ik de aandacht van haar reisje naar Spanje opeis naar mijn reisje.

Ze wou een klootzak, die kan ze krijgen.

Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Leave a Reply