8 signalen dat je relatie over is

Een van de meeste klachten die je hoort van mensen die net single zijn geworden is dat ze balen dat ze niet eerder vrijgezel zijn geworden. Want de signalen dat de relatie eigenlijk al ten einde was, waren er al. Hierbij dus 8 signalen dat je relatie over is.

1. Je  partner of jij spendeert ineens veel tijd met familie en vrienden

Een van de signalen dat je relatie teneinde is, is wanneer je partner ineens veel tijd besteed aan zijn of haar ‘inner circle’. Oftewel, de mensen om hem of haar heen. Je partner is niet meer zoveel met jou bezig en steekt meer tijd & energie in de mensen om zich heen.

Dit doen mensen meestal niet bewust, dit gaat vanzelf. Als je merkt dat je dit zelf doet, dan ben je misschien onbewust ook wel bezig met het einde. Meestal gebeurt dit als personen minder connectie hebben met hun partner.

2. Jullie vinden beide alles wel prima

Jullie maken je nergens meer druk om, waarschijnlijk omdat jullie beide onbewust wel door hebben dat de keuze niet heel ingrijpend zal zijn. Personen in een relatie waarvan het einde eigenlijk al zoek is, vinden alles wel prima. 

Ze hebben geen zin in discussies en ruzie om iets wat in hun ogen onzinnig is, waarschijnlijk omdat de relatie toch niet meer lang duurt.

Dit is één van de signalen dat je relatie over is.

3. Wanneer er iets groots gebeurt vertellen jullie het niet als eerst aan elkaar

En andersom ook niet. Die promotie van werk, het bijna-ongeluk, eindelijk die voldoende op je tentamen? Nee, je vertelt het eerst je beste vriendin, je moeder of misschien wel een ander interessant iemand. Het is in ieder geval een signaal dat je relatie op z’n eind loopt. 

Als je iemand anders belangrijker vindt om het belangrijke nieuws te delen dan je partner, dan is het einde vaak zoek. Je ziet dan je partner niet meer als belangrijkste persoon. 

4. Jullie doen niet meer de dingen samen die jullie anders wel samen deden

Elke relatie heeft ze, de ‘jullie’ dingetjes. Samen elke avond jullie favoriete serie kijken bijvoorbeeld. Een van de signalen dat jullie signalen over is dat je alle ‘jullie’ dingetjes alleen gaat doen. En je partner ook. 

Je vind namelijk de dingetjes wel leuk, maar blijkbaar je partner niet meer zo leuk om het samen te doen.

5. Jullie ontwijken elkaar

Dit kan in meerdere vormen. Je kan het afspreken met elkaar ontwijken of wanneer je samen woont; weinig thuis zijn. Als je s’avonds langer wegblijft dan kan dit een teken zijn dat je je partner zat bent.

6. Je vraagt jezelf af of je beter kunt krijgen

Beter dan je partner. Wanneer je je dit afvraagt is er iets goed mis. Tuurlijk kan je het een keer uit nieuwsgierigheid afvragen, maar als het een terugkomend tafereel is dan is er iets goed mis.

Mensen die tevreden zijn of hun relatie die vragen zich deze dingen vaak niet af. 

7. Amper of slechte seks

Je vroeg je waarschijnlijk al af waar die bleef. Ja, seks is de perfecte manier om je relatie te meten. Is de seks slecht, of is er weinig tot geen seks. Dan is er iets mis. Tenminste, als je in het verleden wel vaak seks had en nu minder of niet. 

Als dit het geval is, is het tijd om je goed achter de oren te krabben.

8. Jullie bespreken geen toekomstplannen meer

Omdat jullie weten dat er waarschijnlijk geen toekomst is. Waarom zou je over zulke dingen praten als je onbewust, of misschien wel bewust, weet dat die toekomst er toch niet is. 

Dit is één van de signalen dat je relatie over is. In een relatie is het gezond om je toekomstplannen met elkaar te bespreken en wanneer dit niet het geval is, dan zal één van jullie waarschijnlijk geen toekomst voor zich zien. 


Mike.

 

Lees ook: Waarom mannen afstandelijk doen
Lees ook: Waarom vrouwen afstandelijk doen
Lees ook: Waarom mannen vreemdgaan

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Geef een reactie