1.67 Wat ga jij vanavond doen?

Ondanks de manier waarop het verlopen is, ben ik blij dat ik eindelijk een relatie met Romy heb.

De week daarop voel ik me dan ook levendiger dan ooit. Het lijkt wel alsof de bomen groener zijn dan normaal. Eindelijk heb ik de bevestiging waar ik op wachtte. Wanneer ik bij mijn ouders op bezoek ben en die vragen of Romy en ik nou een relatie hebben kan ik eindelijk volmondig ‘ja’ antwoorden.

Ook Marit was enthousiast toen ik het haar vertelde. Het voelde voor mij als een hele opluchting dat het eindelijk realiteit is.

De week vliegt voorbij en vrijdagavond is Romy weer eens bij me thuis. We kijken een film, hebben het gezellig en hebben goede seks. Een echte koppeltjesavond.

De volgende middag, zaterdagmiddag heb ik geen plannen. Romy staat te douchen. Ik app vrienden om vanavond een biertje te drinken. Al mijn vrienden besluiten een weekendje rust te nemen, wat een onzin. Ik heb zin om te zuipen. Al is het meer omdat ik weet dat Romy ook zit te zuipen. Noem het kinderachtig, maar ik kan niet thuis zitten terwijl mijn vriendin uit is. Het maakt me gek.

Romy heeft een stamkroeg. Dan bedoel ik niet onze stamkroeg, maar een kroeg waar ze elke donderdag- en zondagavond een biertje drinkt. Ik zeg het je eerlijk. Ik haat dat. Noem me ouderwets maar ik vind niet dat vrouwen elke donderdagavond en zondagavond zich lam moeten zuipen in een kroeg vol oude mannen. Het vervelende is ook dat ik elke maandag- en vrijdagochtend school heb dus ik vaak zelf geen mogelijkheid heb om op de avonden ervoor te gaan stappen. Uitzonderingen daargelaten. Ook op zaterdagavond is ze daar vaak alvorens ze mij opzoekt.

Ik ben nog nooit in haar stamkroeg geweest, dit is haar ding. Ze doet er ook alles aan om me daar weg te houden. Ik vraag me wel eens af waarom, ze is waarschijnlijk bang dat haar kroeggenoten me niet kunnen waarderen. Ik ben namelijk een hele andere vent dan waar Romy normaal op zou vallen.

Gelukkig weet Romy nog niet dat ik haar kroegavonden haat. Ik doe mijn best om het niet te laten merken omdat ik weet dat als ik hier moeilijk over ga doen, ik haar sowieso kwijtraak. Romy is nou eenmaal op haar vrijheid gesteld en ziet deze kroegavonden als haar vrijheid. Wanneer ik er naar vraag merk ik al een soort angst bij haar dat ik het van haar af ga pakken. Dus ik laat haar maar lekker. Het is maar twee avondjes in de week.

Maar goed, zaterdagmiddag. Mike heeft niets te doen. Ik app nog wat maten, maar tevergeefs. Er lijkt een collectieve rustdag te zijn ingevoerd. Romy komt de woonkamer in lopen.

“Wat ga jij vanavond doen?”, vraagt Romy terwijl ze de haar haren droog maakt met een handdoek.

“Niks denk ik, niemand die wat wil doen.”, reageer ik op haar.

“Wat saai”, merkt ze op.

Inderdaad, wat saai.

“En jij?”, vraag ik met tegenzin. Ik weet donders goed wat ze gaat doen. Ze gaat waarschijnlijk weer naar die kroeg van haar. Wanneer ik de vraag stel weet ik al dat het antwoord me sowieso niet gaat bevallen.

“Ik ga even in de kroeg kijken”, reageert ze als verwacht.

Ik baal, het antwoord bevalt me niet. Prima dat ze in de kroeg zit, als ik ook maar uit ben. Ik besef me hoe kinderachtig dit klinkt maar zo voel ik me echt.

“Gezellig”, reageer ik sarcastisch.

Ze merkt mijn sarcasme op en kijkt me afkeurend aan. Daarna probeert ze me te overtuigen van haar plezier.

“Het is echt gezellig daar hoor.”

“Met een paar ouwe lullen aan de bar zitten, nee klinkt echt heel gezellig”, reageer ik sarcastisch als een jaloers kind. Ik vraag mezelf af waarom dit me zo dwars zit. Waarom zou ik bij wijze van spreken niet gewoon thuis kunnen zitten terwijl zij uit is.

“Ga anders mee, kun je zelf zien hoe gezellig het is.”

Meent ze dit nou? Wil ze me nou mee hebben naar ‘haar’ kroeg? Dit is onverwacht.

“Meen je dat nou?”

“Ik denk het”, ze lijkt enigszins zelf ook wel verbaasd over haar opmerking.

“Ik dacht dat je niet zomaar iemand daar mee naar toe zou nemen.”

“Nee klopt, dat ik je mee vraag betekent best wel wat.”

Ik voel me vereerd door haar maar ik lijk me niet het type om met haar in de kroeg te gaan zitten. Ik ken daar niemand en zij kent daar iedereen. Het lijkt me zwaar ongemakkelijk.

“Ik denk niet dat het iets voor mij is.”

“Je had net een grote sarcastische bek erover Mike, nu ga je het met je eigen ogen zien ook.”

Misschien is dit een mooie kans om eens te zien wat daar allemaal uitgespookt wordt. Misschien geeft het me wel een beter gevoel elke donderdag- en zondagavond. Misschien kan ik, nadat ik daar een keer geweest ben, ervoor zorgen dat ik me er niet meer druk om ga maken.

“Oké, ik ga wel mee. Maar je laat me niet in de steek dan, heb geen zin om daar in m’n eentje te zitten.”

“Komt goed, lieverd.”

Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Geef een reactie