1.63 Onverwachts een avond samen

Het is zaterdagmiddag en ik ben bij vrienden beland. Ik ben eigenlijk bij mijn maat thuis, waar ik vrijwel elk weekend ben. Het lijkt daar wel een ontmoetingsplek, hoeveel verschillende mensen ik daar in de afgelopen maanden wel niet heb ontmoet is echt werkelijk ongelofelijk. Hij woont samen met zijn vriendin, maar in het weekend is het daar één groot feest. 

Zo ook dit weekend, dus ook ik ben weer van de partij. Gelijk krijg ik vragen over oud en nieuw.

“Is ze er nog achter gekomen?”

“Ja natuurlijk, ik kon het niet verbergen.”

Ik vertel het verhaal van oud en nieuw vanaf het moment dat ik het feestje verlaten heb. De taxirit, dat Romy me door eigenlijk gelijk door had en de seks daarna. Mijn leven is een open boek (of blog). Er wordt smakelijk om gelachen. Al met al ook is het ook een goed verhaal weer.

Na het etentje met mijn ouders en de daaropvolgende vrijdagochtend heb ik Romy niet meer gezien. We hebben afgesproken dat ik vannacht bij haar in bed ga belanden. Zo kan ik de hele middag en avond zuipen en slaap ik bij haar. Prima leven.

De avond breekt aan en het wordt steeds drukker in huis. Alcohol en drugs is een vast tafereel en zo ook vanavond. Ik app een maatje van me dat die een flesje vodka en blikjes Red Bull meeneemt. Heerlijk. Leuke gesprekken worden gevoerd en het nodige wordt gebruikt. Voor deze avonden leef ik. Waar zou ik zijn zonder gezelligheid?

Na verloop van tijd krijg ik een appje van Romy dat haar moeder en haar stiefpa op stap zijn in de stad. Het is inmiddels al laat op de avond en Romy twijfelt of ze ook naar de stad komt. Romy is er nog nooit bij geweest op de avondjes bij vrienden thuis en voorlopig wil ik dat liever nog even zo houden. Dit is echt iets van mij en sinds Romy zijn er niet veel dingen meer die echt van mij zijn. En zijn er genoeg dingen die echt van Romy zijn. Wel wil ze met me meeten en haar moeder gaan opzoeken. Omdat de band tussen mij en haar moeder nog niet erg goed is, besluit ik op haar verzoek in te gaan. Misschien kan een lading alcohol en gezelligheid de onderlinge band tussen Romy haar moeder en mij een stuk verbeteren. Laten we het hopen. Romy appt me dat ze over een half uur in de stad is. Ik drink nog een aantal glaasjes vodka Red Bull en pak dan mijn spullen.

Ik loop door de stad en zie Romy al aan komen lopen. We groeten elkaar met een kus.

“Weet je al waar ze zitten?”

“Ja, ze zijn in die ene kroeg.”

Ze bedoelt de kroeg waar we elkaar voor het eerst echt spraken, weet je nog? We lopen met z’n tweeën richting de desbetreffende kroeg. Ondertussen moeten we nog een paar keer stoppen omdat Romy haar sigaret niet goed aan krijgt…

We komen aan bij de kroeg en stappen naar binnen. Ik werp een blik door de kroeg. Het is druk, maar ik zie Romy haar moeder of stiefpa nergens.

“Misschien zijn ze al weg.”

Romy belt haar moeder op en krijgt haar aan de lijn. Ze zijn al naar huis. Jammer.

Ik bestel wat te drinken, voor mij een vodka Red Bull en voor Romy een wijntje.

“Waarom drink je die dure rotzooi?”, vraagt ze.

Ze maakt zich altijd druk over geld. Ook over mijn geld. Geld boeit mij niet. Ik heb wel eens tegen Marit gezegd dat ik er wel honderd euro voor over heb als ik dan zeker weet dat ik die nacht bij Romy in bed eindig. Wat ben ik ook een sukkel eigenlijk.

Romy en ik nemen plaats aan de bar en hebben leuke gesprekken. Het voelt aan als een date, dat komt natuurlijk ook wel omdat we nog altijd geen stel zijn. Ik vraag me af of het überhaupt ooit gaat gebeuren, ik ga het tenminste niet meer vragen na de vorige keer. Ik zou wel gek zijn. Maar alsnog, liefde doet gekke dingen met mannen.

De kroeg loopt langzaam leeg en voordat we het weten zijn we de enigen aan de bar.

“Zullen we gaan, het is hier saai.”

Ik ben blijkbaar niet genoeg entertainment voor haar. Maar misschien heeft ze gelijk, het is wel erg rustig.

“We kunnen wel naar onze stamkroeg.”, stel ik voor.

Romy stemt in. We vervolgen onze weg naar onze stamkroeg. Gezellig.

Mike.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Geef een reactie