6 duidelijke signalen dat je nog niet klaar bent voor een relatie

Soms denken we klaar te zijn voor een nieuwe relatie, maar zijn we dat eigenlijk niet. We zitten nog te veel vastgeroest in het vrijgezellenleven, hier zijn zes duidelijke signalen dat je nog niet klaar bent voor een relatie.

1. Je hebt veel vrienden / vriendinnen

Vrienden en vriendinnen zijn goed. Maar veel vrienden en vriendinnen hebben waar je veel tijd mee spendeert zorgt er voor dat je vergeet om op zoek te gaan naar je soulmate. Als je altijd bij je vrienden bent en elke avond uit gaat met ze dan zal je niet snel op zoek gaan naar liefde. Dit kan een goed iets zijn omdat het je relatie met je vrienden of vriendinnen alleen maar versterkt en je kunt er op ieder moment voor ze zijn. Misschien geeft het wel een vervelend gevoel als je je vriend of vriendin wel op dates ziet gaan, dat is een teken dat je ook moet starten met daten. Luister naar je hart, die vertelt je wanneer je klaar bent om te gaan daten en om op zoek te gaan naar liefde.

2. Het voelt goed om alleen te zijn

Er zijn bepaalde dingen aan het alleen zijn dat waardoor je je goed voelt. Sommigen van ons zijn zo druk bezig met bijvoorbeeld hun carrière of kinderen en anderen hebben constant steun nodig van hun partner. Onafhankelijk zijn is essentieel. Als je op zoek bent naar iemand die constant bij je moet zijn en je moet steunen dan ben je niet in staat om je eigen problemen op te lossen. Er zijn veel verschillende redenen waardoor mensen het fijn vinden om vrijgezel te zijn. Een van die redenen kan zijn dat ze emotioneel zijn misbruikt in vorige relaties en nu vertrouwen ze niemand. Als je het wel prima vindt om alleen te zijn dan kan dat een signaal zijn dat je nog niet klaar bent voor een relatie.

3. Je hebt veel slechte ervaringen gehad

Je bent te erg gekwetst in vorige relaties dus is er een grote kans dat je nog niet klaar bent voor een nieuwe relatie op korte termijn. Dat is niet erg. Maar je moet er voor zorgen dat je slechte ervaringen nieuwe dingen niet in de weg staan. Het belangrijkste is dat je nooit in een giftige relatie moet blijven. Wanneer je ziet dat dingen erger worden is het tijd voor een belangrijk gesprek. Als dingen daarna niet beter worden, dan worden ze dat nooit. Als je geen succes hebt dan ligt dat niet aan jou. Nogmaals: zorg ervoor dat slechte ervaringen nieuwe dingen niet in de weg staan! Er staat een nieuw iemand ergens daar op je te wachten en je moet er voor zorgen dat je er wel open voor staat.

4. Je hebt friends with benefits

Het is een beetje een trend en terecht. Waarom zou je alleen seks in een relatie kunnen hebben? Als het voor beide werkt, waarom dan niet? Het nadeel is dat wanneer je regelmatig seks hebt, je vergeet hoe liefdevolle en passievolle seks is en je mist het dus niet meer. Want geef toe, seks met iemand waarop je verliefd op bent of van houdt is een stuk intiemer dan met iemand die je ‘slechts’ aantrekkelijk vindt. Meer over hoe je friends with benefits laat werken lees je hier. Friends with benefits kunnen nieuwe mensen en ervaringen in de weg staan, wees hier dus waakzaam op.

5. Je voelt je niet vrij in een relatie

Sommige mensen voelen zich niet vrij wanneer ze in een relatie zitten. Ze voelen zich beklemd. Het kan zijn dat hun partner dit veroorzaakt door dat die wil dat zijn of haar partner zich op een bepaalde manier gedraagt. Een van de belangrijkste dingen van een relatie is dat je jezelf kan zijn. Wees niet iemand die je niet bent puur voor je partner. Spreek uit wat je wil en wat je vindt. Jezelf uiten is een belangrijk deel van je relatie. Niet elke relatie is beklemmend, het kan ook anders.

6. Je haat het om je leven te delen

Er komt een tijd dat jullie samen gaan wonen, tenminste in de meeste gevallen. Als je totaal geen ochtendpersoon bent en je wordt elke ochtend wakker van je partner omdat hij of zij weer luidruchtig aan het douchen is dan is dat vragen om irritaties. Je moet er helemaal klaar voor zijn mocht je zo’n keuze maken want anders ga je er spijt van krijgen. Als je niet samen met iemand kan leven dan ben je nog niet klaar voor een relatie. Of je moet de perfecte partner ontmoeten waarmee je dat wel wilt.

Natuurlijk is het voor iedereen anders. Toch duiden deze zes signalen vaak op iemand die nog niet klaar is voor een relatie. Het is belangrijk dat je eerst je eigen leven goed inricht. Niemand gaat je leven compleet maken behalve jijzelf.

Herken jij je in deze 6 duidelijke signalen dat je nog niet klaar bent voor een relatie? Laat het weten in een reactie.

Mike.

Lees ook: 10 makkelijke versiertrucs voor vrouwen om mannen te versieren
Lees ook: 10 makkelijk versiertrucs voor mannen om vrouwen te versieren

 

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Leave a Reply