1.59 Heeft ze me door?

Ik sta voor het huis, de minuten tikken voorbij. Nog steeds geen taxi. Het is al bijna ochtend. Wel voel ik me al een stuk beter na dat lijntje speed. Ik kan weer normaal functioneren. Ik bel de taxi op die me een half uur geleden al opgehaald zou moeten weten, weer geen gehoor.

Ik app Romy dat de taxi niet op komt dagen en zij stuurt een hele waslijst aan nummers van taxi’s. Ik bel de eerste. Geen gehoor. Bij de tweede heb ik meer succes.

“Ik ben er binnen een kwartiertje.”

Ondertussen kom ik een maatje van me tegen die op weg is naar huis. “Sta je hier nog steeds?” Ik maak hem duidelijk dat ik in de steek word gelaten door de taxichauffeur maar dat de volgende onderweg is. “Aah top, je ziet er een stuk beter uit ook. Zie je later.” Die woorden geven me weer wat hoop.

In de verte zie ik lichten van een auto, dat moet de taxi zijn. Wat voor andere auto’s rijden er op oudejaarsnacht om 5 uur ‘s ochtends door de stad? Wanneer de auto in de buurt komt, zie ik inderdaad dat het een taxi is. Ik ben dolblij maar besef me ook dat ik me moet gedragen in de taxi, ik wil natuurlijk niet dat de chauffeur weet dat ik iets gebruikt heb.

Ik open de zijdeur en zie een oude mevrouw zitten.

“Hoi.”

“Goedenacht, je had een taxi besteld?”

Ik stap in en probeer me zo normaal mogelijk te gedragen. Daarnaast hoop ik dat ze niet zo spraakzaam is want anders moet ik ook continu denken om wat ik allemaal zeg. Ik heb geen geluk, want na een paar minuten zit ik in een discussie over de Nederlandse politiek en zijn we het niet met elkaar eens. Gelukkig zijn we bijna op de plek waar Romy en ik afgesproken hebben, bij het pinautomaat.

Ik stap uit en pin gelijk wat geld voor mevrouw de taxichauffeur, haar tip kan ze vergeten. Ik betaal haar en ze rijdt weg, dan app ik Romy dat ik er ben.

“Top, zie je zo.”

Ik begin zenuwachtig te raken, wat nou als ze doorheeft dat ik niet alleen gesnoven heb? Zou ze het erg vinden? Ik verwacht eerlijk gezegd dat ze het niet zo leuk gaat vinden. Misschien had ik beter op het feestje kunnen blijven. Zou de chauffeur me nog zien in haar achterruitkijkspiegel als ik op de weg sta en haar terug zou roepen? Maar dan zie ik in de verte iemand anders, namelijk Romy. Ze valt me gelijk op. Het duurt even voordat ze bij me is, ik probeer me zo normaal mogelijk te gedragen.

“Hey! Gelukkig nieuwjaar.”

“Gelukkig nieuwjaar.”

We geven elkaar een kus. Dan lopen we richting het huis van haar moeder en bespreken we onze avond. Ik probeer details te verbergen en zij doet haar best om alles in detail te vertellen, gelukkig maar. Volgens mij heeft ze het niet door, we lopen naar de zijdeur van het huis. Wanneer we de zijdeur naderen gaat er een bewegingssensor af en gaat het buitenlicht aan. Vol in mijn gezicht. Dan kijkt Romy me even aan, recht in m’n ogen. Ze blijft in mijn ogen staren, totdat ze de vraag stelt waar ik al bang voor was.

“Wat heb jij gehad?”

Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

One comment

Leave a Reply