1.58 Je spoort echt niet Mike

“Je spoort echt niet Mike”, zegt een van mijn vrienden. Ik kijk hem aan, maar zijn gezicht is vertroebeld. “Je bent zo lijp als wat, zo kun je echt niet naar Romy toe gaan.” Waarschijnlijk heeft hij gelijk, ik voel me ook niet echt in staat om naar Romy toe te gaan. Ik bedenk me dat het een goed idee is om zelf de status eens te gaan bekijken, dus loop ik naar de badkamer. Wanneer ik de klink van de deur naar beneden druk gaat die niet open, bezet. Ik besluit te wachten op diegene die op de badkamer zit en probeer ondertussen doormiddel van mijn selfie camera te ontdekken hoe ik er momenteel uit zie. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat dit geen succes is. Door naar mijn telefoon te kijken, word ik alleen nog maar vager en daarnaast zie ik appjes voorbij komen van Romy waarop ik eigenlijk zou moeten reageren.

Dan gaat de deur open en komt er een andere maat van me uit de wc.

“Jo Mike, ga je lekker?”

“Ja, beetje te lekker. Romy vraagt of ik straks bij haar kom.”

“Lijkt me niet erg verstandig man, je ziet er niet uit.”

Ik dring me langs hem de badkamer in en druk het lichtknopje weer aan. Dan richt ik mijn blik op de spiegel en kijk ik mezelf aan. Ze hebben gelijk. Ik zie er niet uit.

Mijn pupillen zijn zo groot als de pillen die ik een uurtje geleden in mijn mik heb gegooid en geloof me als ik je zeg dat die niet klein waren. Daarnaast zijn mijn kaken zichtbaar aangespannen en zie ik er verwilderd uit, ieder weldenkend mens zou duidelijk inzien dat ik iets gebruikt heb.

“Ik zei het toch Mike.”

Als één ding maar duidelijk is, zo kan ik me niet bij Romy vertonen. Vooral omdat ze niet weet dat ik vannacht aan de XTC en MDMA heb gezeten. En misschien is het ook maar beter dat ze dat niet weet.

Na nog een klein overleg met een paar vrienden en Marit besluit ik om niet naar Romy te gaan. Deze gedachte hou ik vast en sta op het punt om Romy te gaan appen dat ik niet bij haar kom vannacht, maar dan komt één van mijn vrienden met een geniaal idee.

“Neem gewoon een lijntje speed Mike, dan ben je binnen mum van tijd weer normaal.”

Hij heeft gelijk. Meestal werkt dat heel goed. Ik neem het packje van hem aan en tover ergens een lepel vandaan. Met achterkant van de lepel haal ik een flinke lading speed uit het packje en werk die in mijn neus.

“Je spoort echt niet Mike.”

“Laat hem, hij is verliefd.”

Ze hebben gelijk, normaal zou ik nooit zo’n vet feestje verlaten. Maar nu is het anders. Ik ben verliefd op Romy, en dat komt niet alleen door de drugs. Ik ben echt verliefd op haar. Nog nooit ben ik zo verliefd geweest als op dit moment.

Ik app Romy dat ik besloten heb om bij haar te komen. Dan bel ik vijf verschillende taxi’s tot ik een taxichauffeur aan de lijn heb die nog wel even tijd heeft om mij van het feestje naar Romy te verplaatsen. En dat op oudejaarsnacht, wat een mazzel heb ik weer. Ik maak mezelf wijs dat het zo heeft moeten zijn.

Ik wacht een kwartiertje en dan groet ik iedereen op het feestje en geef mijn zakje M aan een maat van me die er waarschijnlijk nu meer aan heeft dan ik. Dan pak ik mijn tas en mijn jas en loop ik naar buiten. De taxi kan er elk moment zijn.

Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Leave a Reply