Lange tijd zonder je vriend of vriendin moeten

Moet je een lange tijd zonder je vriend of vriendin? Enorm kut. Hier volgen een paar tips om de tijd wat dragelijker te maken.

Je zit hier goed voor:

 • Ik moet mijn vriendin voor langere periode missen
 • Mijn vriend gaat een lange periode weg
 • Hoe overleef ik een lange periode zonder mijn vriend
 • Lange reis zonder vriend/vriendin
 • Vriend moeten missen voor lange tijd
 • Mijn vriendin gaat een paar maanden weg
 • Reis zonder vriend
 • Vriend gaat paar maanden naar buitenland
 • Mijn vriend gaat alleen op reis
 • Vriend gaat op vakantie zonder mij

Je moet je liefje een langere periode missen. Bijvoorbeeld omdat hij of zij voor studie naar het buitenland gaat, of op reis gaat. Enorm vervelend natuurlijk. Daarom ben ik hier voor je om je pijn te verzachten  en de periode dragelijker te maken.

Focus je op je eigen leven

Dat je zonder je liefje moet is enorm kut. Maar tevens een kans om je te richten op je persoonlijke doelen. Stel voor dat je vriend of vriendin weggaat doelen voor jezelf. En zorg ook dat je die doelen behaald als je partner weer terugkomt. Het is een vervelende periode, maar ook een mooi moment om jezelf verder te ontwikkelen als persoon. Zodat je een nog beter mensen bent zodra je partner terug komt.

Wees niet teveel met je partner bezig

Dit past wel een beetje bij het focussen op je eigen leven. Houd je niet te veel bezig met je partner die op reis is of in het buitenland. Natuurlijk moet je interesse tonen in je partner en nog met hem of haar bezig zijn. Maar je leven moet niet zo ingericht zijn dat je de hele periode zonder je partner alleen maar met hem/haar bezig bent. Ga lekker veel werken, stort je op je studie en je eigen ontwikkeling.

Plan contactmomenten in (mits mogelijk)

Je zit in een kutsituatie, maar je leeft in een tijd dat er genoeg middelen aanwezig zijn om met elkaar te kunnen communiceren. Plan momenten met je liefje in om te skypen, en neem dan echt de tijd voor elkaar. Dit voorkomt ook dat je altijd met elkaar bezig bent, je hebt immers de vaste momenten dat je met elkaar spreekt. Tevens is het moment een stuk specialer als je elkaar weer spreekt na een tijdje geen contact.

Zie het positieve ervan in

Wanneer je partner weer terugkomt zal jullie relatie alleen maar sterker zijn. Je hebt immers lange tijd zonder elkaar doorstaan. Daarnaast zullen jullie beide extra blij zijn als jullie elkaar na die periode weer spreken en zal het extra speciaal zijn. Haal het positieve uit lange tijd zonder je vriend of vriendin te moeten.

Plan leuke dingen voor jezelf in

Ga leuke dingen doen met vrienden/vriendinnen. Zorg voor afleiding. Plan zelfs ook leuke tripjes of andere leuke dingen. Het is belangrijk dat je niet altijd met je partner bezig bent maar dat je ook in je eigen leven genoeg plezier hebt.

Vertrouw elkaar

De afstand kan rare dingen met mensen doen. Het is belangrijk dat je elkaar vertrouwt. Natuurlijk komen er verleidingen op de loer en weet je niet wat je partner de hele dag doet. Maar wees even eerlijk, weet je dat nu wel? En zijn die verleidingen er nu niet? Je moet elkaar vertrouwen, als je dat bij voorbaat al niet doet; wat is jullie relatie dan waard zonder deze afstand tussen elkaar. Vertrouwen is belangrijk als je lange tijd zonder je vriend of vriendin moet.

Maak het makkelijk voor jullie beide

Geef van te voren aan wat je fijn zou vinden tijdens de periode zonder elkaar. Waar heb je behoefte aan? Wat zou de periode dragelijker maken voor jou en je partner? Maak afspraken met elkaar en spreek af wat voor jullie beide goed werkt. Communicatie is zoals altijd de key. Misschien zijn er wel hele simpele oplossingen om het een stuk makkelijker voor jullie beide te maken, praat hier over en kom samen tot oplossingen en ideeën.

Oftewel:

 • Zorg voor afleiding
 • Leef je eigen leven
 • De relatie wordt er sterker van
 • Het is extra speciaal als je elkaar daarna weer ziet
 • Je hebt tijd om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Je leven eindigt niet wanneer je een lange tijd zonder je vriend of vriendin moet

Ik wil je in ieder geval nog heel veel succes en misschien ook wel een beetje sterkte wensen. Ik weet dat het enorm moeilijk is om lange tijd zonder je vriend of vriendin te moeten maar er komt een keer een eind aan! Het komt goed. Echt waar 😘.

Mike.

Lees ook: Relatieproblemen: communicatie

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Geef een reactie