1.53 Wat doen jullie eigenlijk met oud en nieuw?

Romy haar moeder heeft kibbeling gehaald, dus we worden getrakteerd op een lekker ‘ontbijt’. Ik merk aan Romy dat ze chagrijnig is om wat ik gezegd heb maar ze doet haar best om dat niet door te laten schemeren. Waarschijnlijk omdat haar moeder en de vriend van haar moeder erbij zitten.

Ik heb geen goede band met haar familie, ze zijn wel aardig maar doen nooit hun best om een gesprekje te beginnen. En vaak als we bij Romy thuis zijn, ben ik zo brak als wat dus komt er weinig uit me. Dat is nu trouwens geen uitzondering. De enige uitzondering is dat Romy haar moeder nu wel een gesprek probeert aan te knopen.

“Hebben jullie het leuk gehad vannacht?”

“Ja het was wel gezellig.”

Onzin, we hebben elkaar amper gezien. Alleen aan het einde van de nacht hebben we gemeet. Of heeft Romy eigenlijk met mij gemeet. Niet dat ik tegenstribbelde, maar toch. Ik zie de volgende vraag opkomen.

“Romy vertelde dat jullie binnenkort met jouw familie uiteten gaan.”

“Ja klopt inderdaad, mijn ouders zijn dan zoveel jaar getrouwd.”

“Het begint dus serieus te worden”, merkt haar stiefvader sarcastisch op. Ik haat deze situatie altijd, omdat ik me nooit op m’n gemak voel. Ik vraag me af of dat ooit zal veranderen. Bovendien ben ik nog altijd boos op Romy en zij op mij. En beiden houden we de schijn hoog dat dat niet zo is, we doen beiden net alsof we het enorm gezellig hadden vannacht. Maar de werkelijkheid is natuurlijk anders.

De ongemakkelijke gesprekken blijven nog een beetje zo doorgaan, totdat Romy haar moeder iets opmerkt waar Romy en ik het beiden nog niet over gehad hebben. En dat beseffen we ons nu pas.

“Wat gaan jullie eigenlijk doen met oud en nieuw?”

Ik heb eigenlijk al plannen, maar hoe dom het ook klinkt, ergens zou ik het wel fijn vinden om met oud en nieuwe bij haar te zijn. Wat ben ik ook een mietje. Wat ze me ook flikt, alsnog Romytiseer ik haar altijd als mijn vriendin. Mijn partner. Ik denk zeker te wetendat ze niet vreemdgaat, maar is dat wel degelijk zo? Ondanks dat ik eigenlijk al plannen heb, zwijg ik om Romy haar reactie af te wachten. Misschien gaat ze er wel vanuit dat ik met oud en nieuw bij haar ben, ik kan die andere plannen altijd nog afzeggen.

“Ik heb afgesproken om het met Merel en nog een paar anderen uit te zitten.”

Oké, pijnlijk. Denk ik.

“Ik heb een feestje bij vrienden.”

“Oh, dus jullie zijn niet samen met oud en nieuw.”, merkt haar moeder op.

Een ongemakkelijke situatie ontstaat, maar Romy weet het te herstellen.

“Gelukkig zien we elkaar vaak genoeg.”

We eten nog wat kibbeling en Romy stelt dan voor om me thuis af te zeten, waarmee ik instem. Als we in de auto zitten dan komt het gesprek over oud en nieuw op gang.

“Dus, je gaat naar vrienden met oud en nieuw?”

“Ja klopt, jij toch ook?”

“Ja maar wist dat van jou niet.”

“Ik dat van jou ook niet.”

“Dus we zien elkaar niet met oud en nieuw.”

“Als we beiden plannen hebben dan gaat dat een beetje lastig.”

Beide feestjes zijn nou niet echt op loopafstand van elkaar, dus elkaar zien lijkt me niet heel reëel. Daarnaast heb ik een feestje in de planning waarvan ik op voorhand al weet dat het enorm uit de hand gaat lopen.

“Ik snap er niets van dat je boos bent van dat van die vriend, er is niks gebeurd.”

“Weet ik, maar je kan heus wel wat transparanter zijn en me in ieder geval op de hoogte stellen.”

“Sorry.”

“Ik ook sorry.”

“Je zult me toch wel een keer moeten gaan vertrouwen, Mike.”

“Geef me eerst maar een reden om je te vertrouwen.”

Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Leave a Reply