1.49/1.50 Met een slaapkop aan de bar (+interview)

1.49 Met een slaapkop aan de bar

Romy is niet blij. Ze vindt dat ik haar laat zitten, maar zo voelt het voor mij niet. Ondanks dat ik geen slaapplek heb, heb ik wel plezier. Het is gezellig in de kroeg, zonder haar. Ik maak me dan ook totaal niet druk. Ze zit in een kroeg even verder op waar ze ook wel eens vaker komt. Die ene kroeg, waar ze zat als eenzame dame aan de bar. Die vage kroeg, waar mensen wel eens neergestoken worden. Weet je nog?

Ik zit lekker in mijn stamkroeg en vermaak me prima. Romy appt me steeds of ze hier ‘mag’ komen of dat ik bij haar kom. Ze heeft door dat het voorval me goed dwars zit, dus gooit ze al haar charmes in de strijd. De chagrijnige appjes worden afgewisseld met seksueel getinte appjes. Typisch Romy. Ze wil me weer zien.

Net nu ik er lekker in zit, besluiten vrienden om naar huis te gaan en druipt de kroeg langzaam leeg. Nu zit ik aan de bar met een oude dronken vent die bijna in slaap valt en de barvrouw hint al een tijdje naar dat ze de kroeg wil gaan sluiten en naar huis wil. Ik doe mijn best om haar aan de praat te houden, in de hoop dat ik nog even mag blijven zitten. Ik zit er niet op te wachten om een dure taxi naar huis te pakken en daarnaast zit ik er niet op te wachten om naar Romy toe te gaan.

[04:32] Romy: Het is hier rustig, zal ik daar naar toe komen?

[04:34] Mike: Hier is het ook rustig, gaat zo sluiten.

Ze vraagt of ik met de taxi naar huis ga of dat ik slaapplek heb. Ik reageer dat ik beide niet heb.

[04:41] Romy: Wat ga je doen dan? Is het niet verstandig dat je bij mij slaapt?

Ze heeft gelijk, dat is het verstandige om te doen. Maar ik wil niet aan haar toegeven. Ik besef me dat ik me gedraag als een klein kind, maar dat doet zij ook. Ik pak mijn telefoon erbij en scroll door naar een goedkope taxi. Ik bel de eerste, geen gehoor. Ik bel de tweede, weer geen gehoor. Bij de derde heb ik meer geluk, maar die kan me pas over anderhalf uur ophalen en naar huis brengen. En dat is ook nog eens geen goedkope.

Ik reageer op Romy haar appje dat ik nog even ga uitzoeken wat ik ga doen. Haar reactie is niet wat je zou verwachten.

[04:59] Romy: Wat een onzin, ik kom nu naar je toe en dan kom je lekker bij mij slapen.

Ze prikt dwars door me heen. Ze weet dat ik gewoon moeilijk aan het doen ben, want ze weet dat ik best bij haar wil slapen. Graag zelfs. Maar ze weet dat ik mijn best doe om moeilijk te doen zodat ze in gaat zien dat ik ook boos kan doen. Ze heeft me helemaal door. Ik wil haar laten merken dat ik het er niet mee eens ben.

Ik besluit niet op Romy te reageren zodat de bal bij haar ligt. Dan stapt er iemand de kroeg binnen, het is niet Romy.

“Is Romy er ook? Ze heeft een taxi besteld vanaf hier.”

Hoe krijgt ze het voor elkaar om een taxi te regelen terwijl ik dat niet kon? De magie van Romy, gok ik. Op dat moment stapt ze de kroeg binnen en kijkt naar de taxichauffeur.

“Oh, daar was je al.”

Mike.

1.50 Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

“Is het goed als ik een sigaretje opsteek?”

We zitten in de taxi op weg naar haar huis, ze heeft het weer voor elkaar gekregen. Romy kreeg altijd alles voor elkaar.

“Jij altijd, Romy.”

Ze steekt een sigaret op terwijl ze voorin zit. Ook dit kreeg ze weer voor elkaar. Nonchalant ast ze de peuk uit het raam en voert ondertussen een gesprek met de taxichauffeur. Ik zit achterin wat om me heen te staren en mezelf te verdoemen. Ik ben boos op haar, maar toch weer met haar meegegaan.

“Moet ik jullie thuis afzetten?”, vraagt de taxichauffeur terwijl die in de achteruitkijkspiegel naar mij kijkt.

Ik negeer de vraag. Romy antwoordt wel.

“Als je wil, dan graag.”

De chauffeur parkeert de taxi naast haar huis, Romy betaalt hem en ik stap alvast uit. Romy kent deze chauffeur duidelijk, want terwijl ik buiten sta geven ze elkaar drie zoenen op de wang. Dat zit me niet lekker. Ik ben woest, en de drank en drugs versterkt het gevoel. Romy stapt daarna ook uit.

De taxi rijdt weg en Romy zoekt de sleutel van de deur. Wat natuurlijk een eeuwigheid duurt. Ik kan me nog amper inhouden, maar zie er geen voordeel in om hier buiten los te gaan. Ze heeft eindelijk de sleutel gevonden en opent de deur.

We belanden in de keuken en dan ga ik los.

“Ik vind het niet tof Romy.”

“Oah Mike, je gaat hier toch niet mee beginnen?”

“Wat had je dan verwacht, dat ik ging doen alsof er niks aan de hand is?”

Zonder wat te zeggen loopt ze weg, ik vraag me af of ze naar de wc loopt of naar boven om naar bed te gaan. Ik weet niet waarom, maar ik pak mijn packje tevoorschijn en loop met mijn sleutel er in te rotzooien. Ik neem een flinke haal en zie dan net Romy weer door de deur komen. Ze kijkt me aan.

“Wat is dat?”

“Coke.”

“Zit er nog veel in?”

“Niet heel veel, wat dan?”

Ze tovert ergens een klein spiegeltje vandaan. “Geef eens.” We gaan aan de etenstafel zitten.

Ze vouwt het envelopje over en leegt alles op het spiegeltje. Dan maakt ze er vier lijnen van met een kartonnetje, daarna pakt ze haar portemonnee. Ze haalt er een briefje van tien euro uit en vouwt die op tot een snuifbuis. Dan neemt ze een lijntje en geeft het briefje aan mij. Zo snuiven we met z’n tweeën om de beurt het spiegeltje leeg. Noem het ‘fucked up’, maar het heeft iets romantisch.

“Ik ben nog steeds boos hoor.”

“Zullen we het gezellig houden nu?”

“We zijn hier niet over uitgesproken.”

“Komt morgen wel Mike, geniet nou eens van het moment.”

Ze zoent me. Ik weiger. Ze probeert het opnieuw. Ik weiger opnieuw.

Dan gaat ze naast me staan en omhelst me. Ze probeert me te knuffelen, maar ik heb er niet heel veel zin in. Vervolgens, als ik niet toegeef aan haar charme offensief, gaat ze bij me op schoot zitten. Ze kijkt me aan, omhelst me en dan zoent ze me vol op m’n mond. Dit keer weiger ik niet.

Mike.

Interview met Marit

 1. Wat is jouw mening over Romy?

Romy en ik kunnen goed overweg en we gaan ook regelmatig samen de stad in. Maar door de verhalen die ik van Mike hoor en de verhalen die ik eerder van andere mensen over haar heb gehoord blijf ik altijd een beetje huiverig en vertrouw ik haar niet alles toe.

 1. Wat vind je van de ‘relatie’ tussen Romy en Mike?

Iedere relatie kent ups en downs maar bij Romy en Mike is het wel erg extreem. Ze hebben vanaf het begin bijna alleen maar ruzie gehad dus ik sta niet volledig achter hun relatie. Ik zie Mike graag gelukkig en dat is hij nu niet altijd.

 1. Zou je zelf niks met Mike willen?

Nee, ik zou zelf geen relatie met Mike willen. Vanaf het begin is het nooit iets anders geweest dan een vriendschap. Op het moment dat ik Mike leerde kennen had ik ook een relatie.

 1. Hoe heb je Mike ontmoet?

Tijdens een avond bij mijn beste vriendin thuis. Ik wist al wie Mike was door gedeelde vrienden en kwam toen met hem in gesprek. Sindsdien zijn we goede vrienden geworden en zien we elkaar ieder weekend tijdens het uit gaan.

 1. Ben je nog vrijgezel?

Nee helaas! Niet meer vrijgezel.

 1. Wat vind je ervan dat Mike aan deze blog doet?

Ik ben heel trots op hem dat hij dit zo goed onder woorden kan brengen. We hebben het regelmatig over de blog en ik vind het super hoe hij het aanpakt.

 1. Je lijkt me een leuke meid om eens mee af te spreken, zou je dat willen?

Wat stel je voor!? Haha 😜 Wees origineel!

 1. Wat voor persoon ben jij?

Bij mij moet je zijn voor eerlijk en oprecht advies. Ik geef altijd eerlijk mijn mening en ik word daardoor wel vaak direct genoemd. Verder ben ik eigenlijk altijd vrolijk en enthousiast en werk ik hard zodat ik alles kan doen wat ik wil!

 1. Hoelang zijn jullie al bevriend?

Mike en ik zijn nu bijna 3 jaar bevriend.

 1. Wat is Mike z’n grootste talent? Behalve schrijven.

Mike is goed in doelen stellen voornamelijk op het gebied van zijn carrièreplannen. Naast het stellen van doelen doet hij er ook alles aan om dit te halen. Dit vind ik een groot talent of misschien eigenschap van Mike.

 1. Wat is Mike z’n zwakke punt? Behalve Romy.

Mike zijn zwakke punt is dat hij makkelijk over te halen is om bijvoorbeeld mee op stap te gaan terwijl hij dat eigenlijk niet wilde of drugs te gebruiken terwijl hij zou minderen.

 1. Wat is Mike nu echt voor persoon?

Mike is een persoon met een grote mond maar ook met heel veel liefde en zorgzaamheid in zich. Dit laatste laat hij wel minder merken maar begrijp je wel als je hem beter kent. Hij is ook ontzettend koppig en trekt zich weinig aan van wat een ander tegen hem zegt. Mike is een man van zijn woord.

 1. Heb je ooit een relatie met Mike gehad?

Nee ik heb nooit een relatie met Mike gehad.

 1. Is ‘Mike’ verandert sinds hij aan zijn blog is begonnen?

Nee, Mike is niet veranderd sinds bij zijn blog is begonnen. Dit komt denk ik ook omdat niemand het weet.

 1. Voel je je vereert dat je de enigste bent die van zijn blog af weet?

Ja in zekere zin wel! We bespreken veel en ik vind het erg leuk om de dingen die we hebben meegemaakt terug te lezen.

 1. Hoelang kennen Romy en Mike elkaar al?

Romy en Mike kennen elkaar op dit moment zeven maanden. (In de blog)

 1. Is Mike altijd zo naïef?

Nee, Mike is voornamelijk naïef op het gebied van vrouwen.

 1. Gebruikt Mike teveel drugs?

Ja, Mike gebruikt zeker teveel drugs, ik heb hem hier ook meerdere malen al voor gewaarschuwd.

 1. Is Mike knap?

Mike is zeker een mooie jongen om te zien.

 1. Heet je in het echt ook Marit?

Nee, ik heet in het echt geen Marit.

 1. Heb je ooit zelf iets voor Mike gevoeld?

Kijk antwoord vraag 3!

 1. Kan Mike goed met vrouwen omgaan?

Ja, Mike kan goed met vrouwen om gaan, hij doet altijd zijn best om ze te begrijpen. Kan hij het echt niet meer volgen dan krijg ik een appje. 😜

 1. Heb je een bepaalde fetish?

Ik hou er stiekem wel van om op mijn kont geslagen te worden.

 1. Hoe zou je Mike omschrijven?

Zorgzame lieve jongen met een grote bek, een man van zijn woord.

 1. Wat is het mooiste moment dat je samen met Mike hebt?

Mike en ik hebben meerdere mooie momenten gehad maar ik kan erg genieten van onderonsjes en diepgaande gesprekken over verschillende onderwerpen(vaak tijdens een avondje drugs).

 1. Ben je ooit verliefd geweest op Mike?

Nee, zoals ik eerder al aangaf is Mike altijd meer als een broer voor me geweest. Er is nooit sprake geweest van gevoel.

 1. Hoe wist je dat Romy problemen op zou leveren?

Door de verhalen die ik eerder van mensen dicht om ons heen had gehoord. Mike wil hier niets van weten maar het voorspelde niet veel goeds.

 1. Gebruik je of heb je wel eens drugs gebruikt? Zo ja, welke?

Ja ik heb wel eens drugs gebruikt. Speed, MDMA, Cocaïne, Ketamine.

 1. Gaat HVJZM een succes worden?

Ja, ik ben er van overtuigd dat HVJZM een groot succes gaat worden! Vooral omdat alles waargebeurd is.

 1. Ben je blij dat je een rol in Mike z’n blog hebt?

Niet zo zeer blij, het is precies hoe het is gelopen. Mike schrijft over de verschillende dingen die hij heeft meegemaakt met Romy. Daarin heb ik altijd naar hem geluisterd en hem geholpen waar ik kon.

 1. Vind je Mike niet kapot leuk?

Kijk vraag 21 en 24.

Marit.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Geef een reactie