Beste Tinder tips voor mannen en vrouwen

Als je de volgende situaties herkent dan ben je in dit artikel aan het juiste adres:

 • Ik heb geen of amper matches op Tinder
 • Ik krijg nooit matches op Tinder
 • Ik krijg nooit een superlike
 • Ik word altijd genegeerd op Tinder
 • De Tinder gesprekken die ik heb vallen stil
 • Ik word vaak genegeerd op Tinder
 • Ik word niet geliked op Tinder
 • De Tindergesprekken vallen stil
 • Ik krijg nooit een date uit een Tindermatch
 • Ik heb nooit een date via Tinder

Maak je geen zorgen, ik ga je helpen om je Tinderavontuur een stuk interessanter te maken. Of je nou een man of vrouw bent, of een jongen of meisje.

Het nadeel van Tinder is dat de mannen en vrouwen aan de andere kant van het scherm alle keuze van de wereld hebben, dus waarom zouden ze jou kiezen om te liken? Soms heb je even wat hulp nodig met onlinedating.

Maak jezelf interessant
Zoals ik eerder al stelde, meisjes en jongens hebben genoeg keuze op Tinder. Daarom moet je ervoor zorgen dat je eruit schiet als mensen langs je Tinderprofiel scrollen. De eerste indruk moet goed zijn, je eerste foto is dus enorm belangrijk. Vermijd als eerste foto in ieder geval:

 • Selfies
 • Filters
 • Foto met anderen
 • Foto’s van huisdieren

Selfies zijn prima, maar niet als eerste foto die mensen tegen gaan komen. Filter zijn not done en voor mij persoonlijk een reden om gelijk naar links te swipen. Als je eerste foto een foto met anderen erop is, dan gaan mensen er automatisch vanuit dat je de minst knappe van het stel bent en ga je dus ook naar links (sorry). Ook zijn er nog mensen die hun huisdier kiezen als eerste foto, ik zou niet weten wat de beweegreden hier achter is en vraag het me telkens weer af. Niet doen dus.

Wat voor foto dan wel? Een leuke foto dan van jou gemaakt is, zonder filters. Een mooie foto, dat zullen zowel mannen als vrouwen meer waarderen.

Als tweede kiezen tussen een selfie of een foto met anderen. Een selfie kan heel leuk zijn en je uiterlijk behoorlijk opkrikken, dit kun je dus overwegen. Een foto met anderen laat zien dat je ook sociaal bent en wordt dus vaak gewaardeerd. Als derde foto kun je weer kiezen tussen een selfie of een foto met anderen. Iets wat ook wordt gewaardeerd is een foto van dat je op reis bent of in de sportschool bezig bent, laat zien dat je uniek bent! Laat zien wie je bent. Verkoop jezelf.

Jezelf verkopen kan ook met een leuke bio. Toen ik gebruik maakte van Tinder en ik twijfelde of ik naar rechts ging swipen dan keek ik altijd naar de bio in het profiel. Was deze leuk dan kreeg diegene het voordeel van de twijfel, was deze niet leuk of was er geen bio dan ging de persoon toch echt naar links. Hou je bio lekker luchtig of vertel iets interessant over jezelf. Vergeet niet dat je foto’s in 99% van de gevallen eerst gekeurd worden, maar je bio is zeker iets om rekening mee te houden.

Gesprek beginnen
Gefeliciteerd, door bovenstaande tips heb je een stuk meer interessante matches gekregen. Nu komt de volgende stap. De gesprekken. Ik zal je gelijk een paar tips geven:

Begin nooit een gesprek met ‘hoi’, ‘hi’ of ‘hey’. Je komt saai over en je zal merken dat het grootste deel van je matches er niet eens op zal reageren.

Begin nooit een gesprek met een compliment. Je komt over als een creep en super needy. Niet doen dus!

Begin geen interview, niets vervelender dan geïnterviewd worden door een Tindermatch

WEES LUCHTIG! Wees relaxed, geloof je dat luchtig bent en je gaat dan onbewust in je gesprekken uitstralen. Niks hangt af van deze match, er komen nog genoeg matches. Don’t worry.

Open met een luchtige opmerking, een GIF-je of een goeie openingszin. En nee, niet een openingszin die je overal op het internet terug vindt. WEES UNIEK. Uniek zijn moet echt in je systeem zitten, JIJ moet eruit springen.

Openingszinnen die ik zelf bedacht heb en die vaak leuk werkt is:

 • Als je onze eerste date in emoticons zou moeten beschrijven, hoe zou dat er dan uit zien?

De reacties hierop zijn heel erg uiteen, maar je hebt in ieder geval gelijk een leuk gesprek te pakken. Probeer deze eens uit, maar denk ook aan je eigen openingszin.

Oefen
Wees uniek en luchtig maar zie het ook als oefening. Leer van jezelf. Probeer verschillende dingen uit en zoek uit wat het beste voor jou werkt! Oefenen, oefenen, oefenen. Soms probeer je iets uit en werkt het averechts. Jammer voor je match, maar een goede les voor jou. Oefen verschillende tactieken op verschillende matches. Je wordt er vanzelf beter in.

Ga daten
Spreek af als het clickt. Doe het gewoon! Wat is het ergste wat er kan gebeuren. Een blind date is spannend en je kan ook daar veel van leren. Dus spreek af met je Tindermatch.

Nog wat algemene tips:

 • Begin niet gelijk over seks, je lijkt hierdoor echt een creep
 • Kom niet te gretig over, begin vooral niet over relaties en trouwen. Niemand op Tinder zit daar op te wachten, zo schrik je mensen juist af.
 • Gebruik geen Superlikes, mocht je dan toch een match hebben dan komt het heel needy over als je haar / hem een Superlike hebt gegeven.
 • Swipe selectief, meer kans op matches en meer kans op betere matches.
 • Open gesprekken, ja ook de vrouwen. Wees uniek en wees sociaal, maar overdrijf niet.
 • WEES LUCHTIG EN UNIEK!
 • Probeer ook andere datingsapps als Happn, Badoo, Lexa, HappyPancake, Parship, etc.

Ik hoop dat ik je hiermee wat verder heb kunnen helpen. Heb jij nog tips of een betere datingsapp? Laat het achter in de comments.

Mike.

Lees ook: Nog wat tips voor vrouwen

Lees ook: Nog wat tips voor mannen

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Geef een reactie