1.47 Ze maakt me gek

[15:07] Mike: Ik vind het een beetje vaag.

[15:10] Romy: Zijn vader is overleden Mike!!

Ze heeft een punt, maar toch blijf ik het heel vaag vinden. Het zit me niet lekker. Ik zie haar al helemaal voor me, bij een vent thuis te drinken. Ik app wat andere mensen om hun meningen te vragen. De reacties lopen uiteen, de een vindt het raar en de ander vindt dat het moet kunnen. Maar wat vind ik?

[15:14] Mike: Waarom laat je niks van je horen dan?

[15:16] Romy: Hij belde me gister op dat hij er helemaal doorheen zat. Ik weet hoe het is om een vader te verliezen Mike.

Ik merk dat ze geïrriteerd begint te raken, en ik dus ook. Bovendien moet ik me klaar gaan maken voor het etentje met mijn familie. Mijn oma is immers jarig en dus gaan we met de familie uiteten. Iets waar ik enorm veel zin in heb. Not. En nu al helemaal niet.

[15:19] Mike: Het zit me niet lekker, Romy.

[15:24] Romy: Dan toch lekker niet, zoek het lekker uit.

Ze is boos, ik voel me niet chill. Het volgende probleem is daar. Een ‘vriend’ van haar belt haar op dat het niet goed gaat omdat zijn vader is overleden. Een vriend waarvan ik trouwens nog nooit heb gehoord. Ik voel me kut.

Ik heb kleding uitgezocht, een geurtje opgedaan en mijn haar gedaan. Klaar om te vertrekken. Het onderbuik gevoel lijkt maar niet te gaan verdwijnen dus een beetje afleiding in de vorm van een etentje met familie komt me dus niet slecht uit.

Maar eenmaal bij het etentje aanbeland, blijf ik op mijn telefoon staren. Ik heb niet op haar gereageerd en ben ook niet van plan om dat te gaan doen. Ik ben boos. Ik weet het nu zeker, ik vind dit niet kunnen. Dan ben ik maar de klootzak. Ik app alvast wat maten om vanavond even op stap te gaan, want ik moet mijn kop verzetten.

Het etentje wordt steeds vervelender als mijn ouders beginnen over mijn ‘nieuwe vriendin’ en dat ze die ontmoet hebben.

“Ze gaat over een paar weken mee uiteten!”

Nou dat weet ik nog niet zo zeker, ik kan ook niet enthousiast reageren. Ik voel de energie uit mijn lichaam stromen, ik verlies kracht door die streken van Romy. Ik voel me leeg. Ik voel me bedrogen. Maar waarom? Ben ik bedrogen? Ik kan het niet loslaten.

Na het etentje krijg ik nog een berichtje van Romy.

[19:34] Romy: Ik heb er op deze manier echt geen zin in Mike.

Ik besluit haar te negeren, ga richting huis om me om te kleden en dan zo snel mogelijk naar de kroeg. Ik moet mijn kop verzetten. Bier. En meer. Ontlopen die problemen, ik voel me kut. Ik moet me beter voelen.

Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

2 comments

  1. Sharr says:

    Maar Mike… heb je dr zelf wel over Marit vertelt? Kan ik me niet herinneren… is ook al laat… gewone vraag 🙂

Geef een reactie