Relatieproblemen: Communicatie

Relatieproblemen, ieder stel heeft er wel eens last van. Dat je dit artikel leest geeft aan dat je er iets aan wil veranderen, dus goed bezig! Communicatie is enorm belangrijk in een relatie, dus gaan we het daar over hebben.

In dit artikel gaan we de volgende dingen behandelen:

  • Mijn vriendin en ik communiceren niet
  • Mijn vriend en ik praten nooit met elkaar
  • Hoe communiceer ik beter met mijn partner?
  • Gebrek aan communicatie in een relatie
  • We praten nooit
  • We hebben relatie problemen
  • We hebben amper contact
  • Mijn man en ik hebben vaak ruzie
  • Mijn vrouw en ik hebben vaak problemen
  • Altijd gezeik met m’n partner

Communicatie verbeteren in een relatie kost tijd en moeite, maar het levert ook veel op. Laten we beginnen.

Praat niet over wat de ander verkeerd doet, maar vanuit je eigen behoeften

Een verwijt is snel gemaakt en zorgt ervoor dat je partner zich aangevallen voelt. Zorg dus dat je vanuit je eigen gevoel praat en niet over wat je partner verkeerd doet.  Dit lost niets op en zorgt dat de problemen alleen nog maar erger worden. Niet doen dus!

Laat elkaar uitpraten

Klinkt heel simpel, maar dat is het in de praktijk niet. Kom op, jullie zijn volwassenen dus zouden op een volwassen manier met elkaar moeten kunnen communiceren. Laat elkaar uitpraten en val elkaar niet in de rede. Heb respect voor elkaar als jullie communiceren of ruzie maken.

Communiceer samen

Dit betekent niet dat je uren lang door moet praten zonder je partner een kans te geven om erop te reageren. Onthoud altijd, COMMUNICEREN DOE JE SAMEN. Communiceer dus met elkaar, probeer elkaar te begrijpen en communiceer ook met als doel om er samen uit te komen.

Vat samen

Ik weet zeker dat heel weinig van jullie dit doen, samenvatten wat je partner allemaal benoemd heeft. Hierdoor geef je niet alleen aan dat je geluisterd hebt, maar als je dingen verkeerd begrepen hebt geef je je partner gelijk de kans om misverstanden uit de wereld te helpen. Daarnaast onthoud je beter wat je partner gezegd heeft als je het af en toe even samenvat.

Denk na!

Reageer niet uit emotie. Denk na voor dat je wat zegt, hoe vaak maken we het mee dat we dingen zeggen waar we later spijt van krijgen, uit woede of verdriet. Denk dus even een paar tellen na voordat je iets zegt tegen je partner. Tel tot tien. Dit is misschien wel de beste tip.

Let op je houding

Lichaamstaal verteld alles. Zorg voor een open houding zodat je dichter bij elkaar komt. Als je een gesloten houding aanneemt dan zal je dat gaan merken in de communicatie, dit leidt namelijk tot meer afstand.

Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn

Zolang je elkaar maar begrijpt. En hoe kan je elkaar begrijpen zonder goede communicatie? Wederzijds begrip, onthoud dat.

Gebruik geen woorden als ‘altijd’ en ‘nooit’

‘Je doet nooit de afwas.’, ‘je bent altijd weg.’. Vermijd deze woorden, ze komen de communicatie tussen jou en je partner nooit te goede. Het zijn geen ‘eerlijk’ woorden om te gebruiken. Niet doen dus.

Blijf bij het onderwerp

Wat je vaak merkt in een ruzie is dat je samen afdwaalt van het onderwerp en er allerlei onderwerpen bij worden gehaald door beide partijen. Dit zorgt voor alleen maar meer woede en onbegrip. Doe het dus vooral niet als je effectief wilt communiceren. Als je partner het doet, wijs hem/haar erop dat er afgedwaald wordt van het onderwerp.

Ik hoop dat dit je helpt in je relatie om wat meer effectief te kunnen communiceren. Een andere tip is vooral om volwassen om te gaan met jullie (communicatie) problemen.

Succes!
Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Geef een reactie