1.45 Nooit saai met haar

Mijn ouders zijn weer de deur uit.

“Leuke mensen.”

“Ja klopt, ze zijn wel relaxed.”

“Ik vond vooral die verhalen van vroeger over jou leuk.”

“Ha-ha.”

Ik ruim de kopjes op en loop naar de keuken. Romy loopt achter me aan.

“Ik vond het leuk om ze te leren kennen.”

“Je hoeft niet te liegen hoor.”

“Nee serieus Mike, en ik vind het ook leuk dat ze mij nu kennen.”

“Nou, je moet nu wel met ons gezin mee uit eten.”

“Moeten is een groot woord, lijkt me juist wel leuk.”

“Wacht maar tot je m’n zussen ontmoet.”

Waarom Romy ineens zo betrokken is bij mijn familie is een raadsel. Het verbaast me eerlijk gezegd dat ze nog niet met me in overleg is hoe ze onder ons familiediner uit komt. Het lijkt voor Romy wel een overwinning dat ze mijn ouders ontmoet heeft. Ze komt claimerig over, wat me achterdochtig maakt. Want Romy is allesbehalve claimerig.

Een tijdje geleden had ik nog verwacht dat ze het echt leuk zou vinden, maar door haar gedrag in het verleden ben ik niet zo naïef meer. Romy wast de kopjes af en ik pak mijn tas in voor vanavond en vannacht.

“Zullen we gaan?”

“Ja is goed.”

Romy en ik stappen weer in auto om naar haar huis te gaan. Of ja, het huis van haar moeder en stiefpa. Ik wil rijden, maar dat mag niet van haar. Ik mag nooit van haar rijden, ze vindt me een gevaar op de weg. Tevens mag ik de muziek niet bedienen, ik heb zelden zo onder de plak gezeten.

“Mijn oma is overmorgen ook jarig, mijn ouders verwachten je dan ook”, zeg ik op een lacherige toon.

“Ophouden, Mike.”

“En het zoontje van mijn zus is volgende week jarig, wat zullen we voor cadeau geven?”

“…”

“Hij is dol op Peppa Pig.”

“Don’t push it, Mike!”

Ik blijf nog wat dollen en Romy plagen. Op een leuke, gezellige manier. We komen aan bij haar huis en ze parkeert de auto.

“Mike…”

“Ja?”

“Weet je dat ik heel erg blij met je ben?”

“Waar komt dit ineens vandaan?”

“Jij ook met mij?”

“Soms wel ja.”

“SOMS!?”

“Je bent niet altijd de leukste maar hé, ik slaap nog steeds naast je.”

“Na afgelopen tijd ben ik bang dat je me zat wordt.”

“Zolang jij normaal doet valt dat reuze mee.”

“Ik zal m’n best doen.”

“Top”, reageer ik droog.

Ze kijkt me boos aan, tenminste dat probeert ze. Want ik zie aan haar dat ze vrolijk is, dat ze gelukkig is. Ik lach naar haar, zij lacht naar mij. Dan geef ze me een kus op mijn mond, “lekker ding”.

Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Geef een reactie