1.37 Hoe nu verder

Een slapeloze nacht. Wat heb ik fout gedaan? Wat wil ze nou eigenlijk wel? Wat een ongelofelijke  teleurstelling. Ik wil Marit appen, maar m’n telefoon ligt aan haar kant van het bed aan de lader. Dus als ik die pak, wordt ze naar alle waarschijnlijkheid gelijk wakker. M’n gedachten gaan weer op de vrije loop. Ik besluit om meer afstand te nemen, ik moet wel meer afstand nemen. Op deze manier word ik steeds maar weer gekwetst.

Uiteindelijk val ik van vermoeidheid in slaap en word ik de volgende ochtend wakker door Romy die tegen me aankruipt. Gelijk spelen m’n gedachten weer op, ik stap dus uit bed en vertrek gelijk na het ontbijt. Bij vertrek vroeg Romy nog of alles goed tussen ons is, het enige wat ik eruit kreeg was “Geen relatie, prima”. Ze weet wel dat het niet goed is. Na vijf minuten rijden, zet ik de auto stop aan de kant van de weg en besluit ik een klein verslagje te sturen naar Marit hoe het gegaan is.

Omdat ze niet gelijk reageert, rij ik door, op naar huis. Ik twijfel eerlijk gezegd of ik wel naar huis moet gaan, ik voel me niet goed. Mijn gedachten laten me niet met rust en thuis zitten is dan meestal geen goed idee. Ik hoor mijn telefoon afgaan, waarschijnlijk is het Marit.

[11:03] Romy: Ik vond het erg leuk gisteravond met je.

Godverdomme. Ze maakt me gek. Wat wil ze nou? Ze wil geen relatie. Ik besluit er voorlopig maar even niet op te reageren. Ik maak mezelf wijs dat ik eerst een keuze wil maken over de toekomst, maar diep van binnen weet ik dat ik het doe zodat ze gaat beseffen wat ze kwijt kan raken. De afgelopen maanden voelt aan als een spel, zou ze een spel met me spelen?

Ik weet precies wat ik nodig heb, een avondje zuipen. Maar het is woensdag. Als ik woensdag ook al tot zuipdag ga promoten, gaat het wel heel erg bergafwaarts.

Zoals verwacht was het niet een slim idee om naar huis te gaan. Waarom zei ze nee? Waarom ben ik bij haar blijven slapen? Ik vraag het me allemaal af. Ik zit mezelf gek te maken. Ik weet dat ik nog een sixpackje bier in de koelkast heb liggen. Nu snap ik hoe alcoholisten ontstaan. Dan gaat mijn telefoon af, het is Marit. Eindelijk iemand om mee te praten. Tuurlijk heb ik overwogen om dit met een van m’n vrienden te bespreken, maar die snappen dit toch niet.

Het lukt Marit om me wat gerust te stellen. Wel is ze het met me eens dat het misschien maar eens tijd is om afscheid te nemen. Maar die gedachte zit me toch niet erg lekker. Ik ben nog steeds verslaafd aan haar, hoe vaak ze me ook kwetst. Ik wou duidelijkheid, maar bleef achter met meer onzekerheid. Gelukkig komen de feestdagen eraan. Genoeg dagen om mijn kop wat te verzetten, Romy wordt een beetje onzeker omdat ik haar negeer.

[17:34] Romy: Negeerstand?

Ik besluit nog even een uurtje te wachten en dan reageer ik dat ik het ook wel gezellig vond. Dan krijg ik een appje van een meisje uit m’n oude klas. Een knap meisje. Hoe het met me gaat. Misschien is dit wel wat ik nodig heb. Een nieuwe vrouw die me ziek maakt, een betere. Eentje die me niet kwetst en me wel waardeert.

Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Geef een reactie