1.35 Wil je mijn vriendin zijn?

[12:11] Mike: Wat nou als ze nee zegt?

[12:16] Marit: Zegt ze niet Mike.

[12:16] Marit: Jullie zijn praktisch al een stel.

[12:18] Mike: Vind je?

[12:21] Marit: Ja. Jullie gedragen jullie echt als een stel.

[12:22] Mike: Hoezo?

[12:27] Marit: Mijn hele tijdlijn staat vol met jullie twee die elkaar in onzin taggen.

[12:34] Mike: Haha, is het zo erg?

[12:35] Marit: Ja. Daarnaast kent ze al je vrienden, stappen jullie samen en slapen jullie vaak bij elkaar.

[12:36] Mike: Ja oké, miss moet ik het maar gewoon vragen.

[12:37] Mike: Ik ben gewoon bang dat ze nee zegt..

[12:40] Marit: Doet ze niet Mike. Waarom zou ze dat doen?

[12:41] Mike: Omdat ze niet geclaimd wil worden.

[12:44] Marit: Onzin Mike. Als je een relatie wil, dan vraag je haar of ze je vriendin wil worden.

Ze had gelijk, ik moet het vragen. Vandaag is de dag. Vanavond moet het gebeuren. Romy en ik hebben afgesproken om vanavond een filmpje te kijken bij haar thuis. Nadat ik besloten heb om vanavond de vraag te stellen ben ik de hele dag zenuwachtig. ’s Middags krijg ik een appje van Romy.

[14:25] Romy: Ik heb echt zin in vanavond.

Met de nodige emoticons. Het geeft me een goed gevoel en mijn zenuwen verdwijnen enigszins.

Na het avondeten start ik de auto en rijd ik naar haar huis toe. Onderweg krijg ik nog een appje.

[18:44] Marit: Succes! Komt allemaal goed.

Gelijk komen de zenuwen terug, straks is het moment van de waarheid. Ja of nee. Alles of niets. Eindelijk duidelijkheid.

Ik parkeer de auto en loop via de achterdeur naar binnen. Ik groet haar moeder en haar vriend.

“Is Romy boven?”

“Ja hoor.”

Ik loop de trap op en loop haar kamer binnen, daar ligt ze op bed  met haar tablet.

“Hey!”

“Hoi!”

Ik geef haar een kus.

“Heb je al een film uitgezocht?”, vraag ik.

“Nee, dat gaan we samen even doen.”

Het heeft weinig nut om samen een film uit te zoeken, want alle films die ik wil kijken vindt ze toch stom en uiteindelijk kiezen we toch de film die zij wil zien. Ik doe de moeite niet eens meer. Romy kiest een film uit en we nemen plaats op haar bed. Romy loopt nog even naar beneden voor wat hapjes en drankjes.

Ondertussen vraag ik me af wanneer ik het ga vragen. Nu, tijdens de film of na de film. Ik besluit om geen besluit te nemen. Nog niet in ieder geval. Ik wacht het juiste moment af. Romy komt boven en we starten de film. Tijdens de film komt er geen geschikt moment, af en toe nemen we (Romy) een pauze om te roken. Ik vraag me af of er überhaupt nog een geschikt moment gaat komen. Of misschien vind ik geen geschikt moment omdat ik het eigenlijk niet durf te vragen. De film loopt op z’n einde en we liggen nog wat te praten en af en toe geven we elkaar een kus. Ik denk terug aan de appjes van Marit, we zitten praktisch al in een relatie. Wat deert het om dan echt een relatie te hebben. Ik maak mezelf wijs dat Romy juist wil dat ik haar om een relatie vraag. Er waren hints. Ze zei wel eens “maar we hebben toch geen relatie”. Alsof ze zou willen dat ik ging vragen om een relatie.

M’n gedachten dwalen af, alles dwaalt af. Ik moet het vragen. Ik moet het nu vragen. Ik moet duidelijkheid hebben. Ik verzamel al mijn moed, kijk haar aan en dan brabbel ik er wat uit.

“Wil je mijn vriendin zijn?”

Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Geef een reactie