1.33 Wie belt je nou op dit tijdstip?

Het is vrijdagavond, wat de laatste tijd is verworven tot datenight tussen Romy en mij. Meestal kijken we de hele avond films, eten we hapjes en drinken we alcoholische drankjes. Zo ook deze vrijdagavond. We zijn bij mij thuis en we kijken een enorm slechte film op Netflix die Romy uiteraard uitgezocht heeft. Ik laat Romy altijd de films kiezen, dit om te voorkomen dat we eerst anderhalf uur discussiëren over welke film beter is. Dit resulteert vaak weer in een discussie over welke acteur beter is. Of ik stel een bepaalde film voor en Romy maakt me belachelijk om mijn filmsmaak. Nee, ik heb allang geleerd om Romy lekker haar gang te laten gaan als het om kiezen gaat.

Het klinkt heel triest, maar als Romy en ik film kijken ben ik meestal niet eens met de film bezig. Ik ben meer bezig met signalen opvangen of Romy het naar haar zin heeft of niet. Pakt ze mijn hand af en toe vast? Kijkt ze af en toe naar me? Soms ga ik met opzet wat verder van haar af zitten zodat ze uit haarzelf wat naar me toe trekt. Bevestiging. Triest maar waar. Gelukkig pakt ze af en toe mijn hand vast. Dus mijn avond verloopt goed. Totdat.

Totdat de film afgelopen is en we gaan slapen. Na onze tanden gepoetst te hebben geven we elkaar een kus en liggen we in positie om te gaan slapen. Dan springt het licht van het scherm van haar telefoon op en begint die te trillen. Ze wordt gebeld. Wie belt haar nou om half twee ’s nachts. Ook al is het vrijdagavond, toch vind ik het vreemd. Dus ik draai me naar haar toe en vraag het haar.

M: “Wie is dat?”

In een oogopslag zie ik dat het een onbekend nummer is die haar belt.

R: “Geen idee. Ik ken dit nummer niet.”

M: “Ga je opnemen?”

Ze antwoordt niet en laat het bellen over gaan.

M: “Wie belt je nou op dit tijdstip?”

R: “Geen idee Mike”, zegt ze op een geïrriteerde toon.

Romy overkomt altijd zulke vage dingen en nergens komen duidelijke antwoorden op. Romy is een Latijns-Amerikaanse meisjesnaam en betekent “geliefde roos”.  In mijn woordenboek betekent Romy “vage roos”.

Ik lig op mijn zij en kijk mee wat ze doet. Ze voegt het nummer toe in haar contactenlijst onder “?”. Dan kijkt ze op Whatsapp en zoekt ze “?” op. Het gespreksvenster opent en ze bekijkt de afbeelding. Het is een donkere vent, een vage donkere vent.

M: “Wie is dat?”

R: “Zit je nou mee te kijken?”

M: “Tsjah, je wordt om half twee ’s nachts gebeld. Ik vind het een beetje raar.”

R: “Ik weet niet wie het is.”

Ik weet niet zeker of ik haar geloof. Het is allemaal weer zo vaag. Vage Romy met haar vage dingen. Houdt het ooit op?

M: “Waarom heb je altijd van die vage dingen?”

R: “Wat bedoel je daar nou mee?”

M: “Gewoon, zulke mysterieuze dingen. Zoals dit, of zoals de verhalen die over je rond gaan.”

Ik weet dat ik een moeilijk onderwerp aansnijdt.

R: “Wat voor verhalen dan?”, vraagt ze op een felle toon.

Ik besluit het vuur te openen. Er lijkt iets in me naar boven te komen.

M: “Dat je een glas naar je ex hebt gegooid in de kroeg bijvoorbeeld.”

R: “Dat verhaal is uit verband gerukt.”

M: “Maar wel waar dus?”

R: “Dat lag ingewikkeld Mike, we hadden ruzie.”

M: “Dus je gaat ook een glas naar mijn hoofd gooien als wij een keer ruzie hebben?”

R: “Zal ik nu een glas naar je hoofd gooien?”

Romy is merkbaar geïrriteerd, ik raak een gevoelige snaar.

M: “Er gaan zoveel verhalen over je rond, ik vind dat het tijd is om het daar over te hebben.”

R: “De helft ervan klopt niet en de andere helft is uit het verband getrokken.”

M: “Vertel me de waarheid dan.”

R: “Waarover?”

M: “Die verhalen.”

R: “Welke verhalen? Noem eentje.”

M: “Nou ik hoorde dat je een paar jaar geleden verkracht bent geweest.”

Romy kijkt me geschrokken aan, er stond iets te komen. Ik weet alleen niet wat.

Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Geef een reactie