1.31 Is er een reden om jaloers te zijn?

Het is tentamenweek en om eerlijk te zijn komt me dat niet slecht uit. Met alle zorgen die ik door Romy heb, ben ik wel even toe aan afleiding. En wat is een betere afleiding dan dat je vier tentamens MOET halen, omdat je anders je propedeuse zo goed als kunt vergeten? Mijn week staat dus in het teken van samenvattingen, ritalin, koffie, red bull en maaltijdsalades. Romy verdwijnt weer eens op de achtergrond, maar dat komt ook omdat ik weet dat ik haar dit weekend weer ga zien. Het eerste weekend dat we samen gaan spenderen. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan.

Tijdens mijn drukke tentamenweek heb ik amper tijd om na te denken over Romy en mij. Ik heb nog wel eens de neiging om alles te gaan overdenken. Maar daar was je waarschijnlijk al achter. Geloof me maar dat overdenken geen goede dingen teweeg brengt. Pas op de momenten dat ik geen tijd heb om te piekeren loopt alles soepel met Romy.

Mijn tentamenweek verloopt goed, over elk tentamen heb ik een goed gevoel en mijn tentamenweek wordt beloond met een weekendje Romy. Iets waar ik in mijn achterhoofd wel de hele week naar uitgekeken heb. Maar ik doe mijn best om alles te temperen na de recente activiteiten.

Dan is het vrijdag en maak ik me op voor het tripje naar Romy haar huis. Alleen haar jongere broer zou thuis zijn, maar die is negen van de tien keer toch weg.  ‘s Avonds kom ik bij haar aan en hebben we een gezellig avondje met Netflix, hapjes, drank en gezelligheid. Tot ik op een bepaald moment genoeg vodka in mijn systeem heb en het woord ‘vakantie’ valt.

“Die gast, waarmee je op vakantie gaat. Wie is dat eigenlijk?”

“Niemand Mike, gewoon een vent van in de dertig. Ik ken hem al een paar jaar van de kroeg en er is nog nooit wat gebeurd.”

Aaah, die kut kroeg van haar. Dat is hetgeen me het meest aan haar irriteert. Elke donderdag en zondag zit ze in die kroeg vlakbij haar huis. Met wat oude dronken mannen. Ik snap er nooit wat van en daardoor heb ik er een afkeer van.

“En die gaat met jou op vakantie?”

“Ja Mike, dit heb ik je toch al verteld?”

“Oké.”

“Wat is er?”

“Niks.”

“Ben je jaloers?”

“Is er een reden om jaloers te zijn?”

“Nee.”

Het zit me niet lekker en ze merkt het.

“Vindt hij je leuk?”

“Geen idee, ik hem in ieder geval niet.”

Dat is geen nee.

“Hij geilt op je, of niet?”

“Dat heb ik wel eens gedacht ja, maar het maakt niet uit. Hij ziet er niet uit.”

“Heb je je nooit afgevraagd wat ik hiervan zou vinden?”

“Doet er niet toe. Het was al gepland voordat wij wat kregen”.

“Oh, wij hebben wat?”

“Doe nou niet zo Mike.”

“Het zit me gewoon niet lekker.”

“Maak je nou niet zo druk Mike, we hebben net zo’n leuke avond. Daarnaast duurt het ook nog een half jaar.”

Ik loop de woonkamer uit om even te pissen maar tegelijkertijd om het gesprek te beëindigen. Ze heeft gelijk, dit gesprek verpest de sfeer. Ondanks dat we hierover een gesprek moeten hebben, is dit niet het juiste moment. Vooral niet als we allebei al wat drankjes op hebben. Maar wanneer is het wel een goed moment om het over zoiets te hebben? Tijdens het pissen spreek ik met mezelf af om het voor vanavond even te laten en weer leuk tegen Romy te gaan doen. Ik wil dit weekend niet verpesten.

Ik loop terug naar de woonkamer en zie Romy in de deuropening staan. Ze kijkt me aan. Ik vraag me af wat ze wil, ik loop in haar richting. Dan stapt ze op me af, pakt ze me bij mijn gezicht beet en zoent me vol op mijn mond.

“Wel lief dat je zo jaloers bent.”

Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

One comment

  1. Kim says:

    Dit is toch wel mijn favoriete hoofdstuk! Ik vind het geweldig om te zien dat Mike in dit hoofdstuk toch nog jaloezie gevoelens kunnen hebben, top geschreven. Sommige mannen hebben dat helemaal niet meer, lijken dan soms wel vrouwen ;).

Geef een reactie