9 simpele tips om je ex snel te vergeten

Het is uit. Enorm kut, maar je moet door. Want er is meer in het leven dan je ex. In dit artikel geef ik antwoord op de volgende vragen:

  • Het is uit, wat te doen?
  • Hoe moet ik mijn ex vriend vergeten?
  • Hoe moet ik mijn ex  vriendin vergeten?
  • Hoe vergeet ik mijn ex?
  • Hoe vergeet ik haar?
  • Hoe vergeet ik hem?
  • Hoelang duurt liefdesverdriet?
  • Hoe verwerk ik mijn liefdesverdriet?
  • Hoe kom ik over mijn ex heen?
  • Ik mis hem / haar.

Of je nou een man of een vrouw bent. Liefdesverdriet is kut. Je denkt alleen maar terug aan de leuke tijden en niet aan de ruzies die jullie hadden. Of juist wel aan de ruzies, alleen je romantiseert die ruzies. Ik noem het de ‘break-up’ bril. Na een break-up hebben mensen de neiging om de relatie te romantiseren en daardoor gaan ze denken dat ze in een goede relatie zaten. Ze gaan denken dat het eigenlijk zo slecht nog niet was, terwijl dit vaak wel het geval was. Als resultaat krijg slechte relaties nieuw leven omdat beide partijen zich zo voelen, om een paar maanden later weer uit elkaar te gaan. Om dit te voorkomen hebben ik en de lezers van mijn blog(zowel mannelijke als vrouwelijke lezers) de volgende tips samengesteld om beter met je break-up te kunnen dealen:

1. Maak een lijstje

Dit helpt voor mijzelf altijd enorm goed. Maak een lijstje van je ex met al haar of zijn slechte punten. En dan bedoel ik ALLES. Liet hij de bril altijd omhoog staan? Schrijf het op. Deed ze altijd uren over haar make-up? Schrijf het op. Had hij irritante gewoontes? SCHRIJF HET OP. Het handigst is om na het schrijven van het lijstje(omdat het lekker voelt), het lijstje in de notities van je smartphone te zetten. Het is belangrijk om het lijstje ten alle tijden bij je te dragen. Waarom? Omdat je elke keer dat als je aan je ex terugdenkt je lijstje erbij gaat pakken en hem helemaal gaat lezen. Zo herinner je jezelf aan waarom jullie uit elkaar zijn gegaan. Vul het lijstje aan met dingen als waarom jullie niet bij elkaar passen en wat er mis was met jullie relatie.

2. Verwijder hem of haar op alles waar je hem of haar op verwijderen kunt

Oké, let’s face it. Niks is kutter dan na een break-up je ex in je tijdlijn zien verschijnen. Hierdoor speelt je ex opnieuw door je hoofd heen, terwijl je hem/haar juist probeert te vergeten. De oplossing is dus simpel; op alles verwijderen. Op Facebook, Instagram, Twitter, Whatsapp, alles wat je maar kunt bedenken. Haal het nummer van je ex uit je contactgegevens. Haal daarnaast foto’s weg van jullie, deze foto’s hoef je niet perse weg te gooien maar haal ze in ieder geval uit zicht. Verwijder alles waardoor je weer met je ex geconfronteerd wordt.

3. Vermijd emotionele muziek

Luister muziek waardoor je je beter voelt, in plaats van emotionele muziek. Ga niet “jullie” nummers luisteren, luister positieve muziek. Kijk, elke keer dat je weer aan je ex wordt herinnerd is het moeilijk om hem of haar te vergeten. Hetzelfde geldt voor emotionele films. Emotionele films en muziek maken de liefdesverdriet alleen nog maar erger.

4. Doe de spullen weg die je aan je ex doen denken

Beetje een toevoeging op tip nummer twee, gooi alle spullen weg die je aan je ex doen denken. Dit kunnen foto’s zijn, maar ook zijn sweater waar je ’s nachts nog mee in slaap valt, of dat T-shirt wat ze je voor je verjaardag gaf. Of souvenirs van jullie eerste vakantie. Haal alles weg.

5. Doe leuke dingen met vrienden of vriendinnen

Leid jezelf af. Dit is de key. Ga leuke dingen doen met vrienden of vriendinnen. Je merkt dat je hierdoor minder bezig bent met je ex. Eigenlijk is “Hoe vergeet ik mijn ex” Googelen al slecht omdat je nog actief bezig bent met je ex. Dit is juist niet de bedoeling, geloof me leuke dingen doen met vrienden of vriendinnen is de beste afleiding die je je kunt bedenken. Beter dan thuis zitten en aan hem/haar denken.

6. Praat niet over je ex

Oké, ga leuke dingen doen met vrienden of vriendinnen. MAAR GA NIET ALLEEN MAAR PRATEN OVER JE EX. Dit is niet alleen enorm irritant voor de mensen waarmee je iets leuks doet, ook ben je in je hoofd dan nog te veel met hem/haar bezig en maak je het jezelf enorm moeilijk om je ex te vergeten.

7. Ga niet in het rond neuken

Dit gaat enorm tegen je werken. Seks met je ex was vertrouwd en goed. Nu is het geen goed idee om dit bij andere mannen/vrouwen op te zoeken. Ik heb hier zelf toevallig ervaring mee, ik zocht de goede seks die ik met mijn ex had bij een andere dame op. Wat dus enorm tegenviel. Waardoor ik dus mijn ex nog meer mistte. Ga dit pas doen als je echt je ex losgelaten hebt. Dit om te voorkomen dat je gekwetst wordt en ook om te zorgen dat er anderen gekwetst worden.

8. Wees niet met hem/haar bezig

Ik merkte dat één van de redenen dat ik niet over mijn ex heen kon komen was dat ik nog te veel met haar bezig was. Ik vroeg vrienden hoe ze zich gedroeg in de stad als ze op stap was, ik keek op haar Facebook en Instagram. Ik was nog te veel met haar bezig om haar los te kunnen laten. Mijn advies is dus, ga door met je eigen leven en niet met die van je ex. Je bent jezelf alleen maar aan het kwellen en je voorkomt dat je het los kan laten. Daarnaast is iemand die bezig is met zijn/haar eigen leven een stuk aantrekkelijker.

9. Verdrink jezelf niet

Oké, alcohol kan je prima helpen om de pijn te verzachten. Hetzelfde geldt trouwens voor drugs. Maar doe het met mate! Ik heb nogal de neiging om mezelf klem te zuipen om niet aan bepaalde onderwerpen te denken. Maar de kater maakte het allemaal een stuk erger. De volgende dag komt het gevoel allemaal in één keer en dat kun je vaak niet handelen. Ik kon het in ieder geval niet, zowel alcohol als drugs kunnen alle gevoelens versterken. Na een break-up hield ik mezelf vaak even op pauze stand voor een paar weken betreft drank en drugs. Ik merkte dat dit enorm hielp, nuchter is de beste manier om dingen te verwerken.

Ik hoop dat deze tips je een beetje helpen, het komt allemaal weer goed. Echt waar. Geef het ook een beetje tijd, tijd heelt alle wonden.

Liefs, Mike.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Geef een reactie