1.27 Verliefd op een verkeerd persoon

Mijn hoofd tolt. Marit reageert niet en ik weet niet waar ik mijn ei kwijt moet. Romy is net de deur uit en ik zit naar haar lege koffiekop te staren. Het is wel duidelijk dat ik meer van ons verwacht dan dat zij doet. Shit, hoe heb ik het zover laten komen…

Ik voel me ineens heel alleen en enorm leeg van binnen. Ik voel dat mijn hart gebroken is. Ik voel liefdesverdriet, terwijl ik niet eens wist dat ik verliefd was. Ik wist dat Romy problemen zou brengen maar had niet verwacht dat het zo zou lopen. Godverdomme. Ik moet de deur uit, mijn hoofd legen. Ik zoek mijn autosleutels en stap naar buiten. Autorijden met goede muziek werkt vaak als therapie voor mij, net als sporten maakt het je hoofd even helemaal leeg.

Ik start mijn oude roestbak en ik zie het lichtje van het benzinelampje opspringen. Kutzooi, moet ik ook nog tanken. Ik gooi mijn Spotify-playlist aan en rij naar het dichtstbijzijnde tankstation. Waarom vertelt ze me dit nu pas? Had ze dit niet kunnen zeggen voor dat ik verliefd op haar werd? Voor dat we bij elkaar in bed belandden? Voordat ik waarde begon te hechten aan haar aandacht? Ik pak tijdens het rijden mijn telefoon erbij en kijk of Marit al gereageerd heeft. Zij zal wel weten hoe ik dit moet relatieveren en hoe ik hiermee om moet gaan.. Nog steeds niks.

Ik kom aan bij het tankstation en gooi mijn roestbak vol. Dan hoor ik mijn telefoon opspringen, ik pak hem erbij.

[13:47] Romy: Ik ben weer thuis, wat ben jij aan het doen?

Ik besluit haar te negeren, ik weet niet zeker of ik boos op haar kan zijn maar ik ben het wel. Mijn gedachten slaan op hol:  “Je had jezelf opgelegd je nooit meer druk te maken om een wijf en kijk nu eens naar jezelf Mike. Balend om een vrouw die je net een paar maandjes kent omdat ze over een jaar op reis gaat. Over een jaar Mike… Maar ze gaat wel. Vijf maanden.  Je kent haar nog niet eens de helft van vijf maanden. Wanneer ze weggaat, ken je haar misschien net anderhalf jaar en dan gaat ze vijf maanden weg.” Ik pak mijn rekenmachine erbij, anderhalf jaar is achttien maanden. Vijf maanden gedeeld door achttien en dan keer honderd. 27,77%. Die vijf maanden is gewoon bijna 1/3 van de tijd dat we elkaar kennen. Tegen die tijd dan. Snap jij het nog? Ik maak  mezelf gek.  Ik sta hier nu al tien minuten. Snel afrekenen, wat zal die meid achter de kassa wel niet van me denken.

Ik stap het tankstation binnen.

“Goedemiddag”.

“Hallo, pomp 3”.

“Dat wordt dan € 44,81. Verder nog iets?”

Dan werp ik mijn blik op de rijen sigaretten die achter haar hangen. Ik zie mijn favoriete merk liggen. Jezus, wat heb ik nu zin in een peuk. Ik verlang naar een sigaret en in mijn gedachten zit ik al aan eentje te lurken. Dan voel ik mijn telefoon weer trillen en word ik weer teruggebracht naar de realiteit. Even waren mijn gedachten ergens anders op gericht.

“Meneer?”

“Uhm, nee. Kan ik pinnen?”

“Ja hoor.”

Ik reken af en loop naar buiten. Dan open ik mijn telefoon en kijk ik van wie ik een berichtje heb.

[14:01] Marit: Vijf maanden? Wow, dat is wel even wat ja.

[14:02] Mike: Vijf maanden. En er is nog iets…

[14:02] Marit: Wat dan?

[14:02] Mike: Ze gaat deze zomer ook op vakantie met een andere gast

[14:02] Marit: Wat!? Serieus?

De verbazing die het bij Marit opwekt zorgt alleen maar voor meer onzekerheid bij mij. Zelfs autorijden helpt niet meer. Ik word gek.

Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Geef een reactie