1.22 Problemen na een sensationele nacht

“Oké, ze zitten alle drie klaar en ze vragen al van wie die schoenen zijn.”

Romy stapt de slaapkamer weer binnen nadat ze beneden de sfeer bij haar familie heeft geproeft.

“Wat heb ik hier zin in”, zeg ik sarcastisch.

“Ja snap ik”, reageert zij net zo sarcastisch.

Ik zucht even. Waren we maar naar mijn huis gegaan, dan hadden we deze problemen niet gehad.

“Je stelt je gewoon even voor en praat even met ze, niks om bang voor te zijn.”

“Voor jou makkelijk gezegd nu.”

“Kom op, er zijn ergere dingen in het leven.”

“Kom nog even bij me liggen.”

Ze gaat naast me op het bed zitten, doet net alsof ze me een kus wil geven en trekt dan in één ruk de lakens van me af.

“Kom!”

Ik kleed me aan en de zenuwen beginnen te komen. Godverdomme, vannacht klonk dit toch echt als een beter idee.

“Ik ga me even opfrissen hoor, dit kan zo echt niet”.

“De badkamer is de eerste deur links.”

Ik loop naar de badkamer en zie mijn brakke kop in de spiegel. Ik zoek in de kastjes naar gel en gelukkig vind ik die. Ook tover ik nog ergens deodorant weg. Voor zover het kan weet ik me wat te fatsoeneren.

“Kom je?”

“Ja.”

Samen lopen we de trap af en de zenuwen bekruipen me. Ik ben totaal niet goed in zulke situaties en vooral niet na zo’n heftige nacht. Romy doet de deur open en samen lopen we de woonkamer in, haar moeder, de vriend van haar moeder en haar broertje zitten al klaar aan tafel. Ze zitten er net bij alsof ik een sollicitatiegesprek bij ze moet afleggen en dat werkt me alleen nog maar meer op de zenuwen. Ik ga ze één voor één af om ze een hand te geven en me voor te stellen, het ongemak spat er vanaf. Ik doe mijn best om te verbergen dat ik enorm brak ben. Maar omdat ik zo brak ben komt het gesprek niet lekker op gang, ik zou niet weten wat ik zou moeten zeggen. Van de vlotheid en spontaniteit die ik vannacht bezat, is nu bar weinig meer over.

“Dus, hoe kennen jullie elkaar?” vraagt haar moeder.

Bijna synchroon zeggen Romy en ik hetzelfde: “we hebben elkaar ontmoet in de kroeg.”.

Haar familie lijkt er vanuit te gaan dat we elkaar al goed kennen, wat dus niet zo is. Ze doen net alsof we al een tijdje een soort van relatie hebben. En dat maakt het alles nog net een stukje ongemakkelijker.

“Wil je ook wat eten?” vraagt Romy. Ik stem in en ze gooit wat broodjes in de oven.

Van haar moeder krijg ik een kop koffie, die ik duidelijk wel kan gebruiken. Waarschijnlijk had zij dat ook al opgemerkt. Ondertussen krijg ik allemaal vragen naar mijn hoofd geslingerd over waar ik woon, wat ik studeer en waar ik werk. Ik probeer ze allemaal vlot en enthousiast te beantwoorden maar dat valt nog niet mee.

Na een aantal bakken koffie, wat broodjes en heel veel ongemakkelijke gesprekken geeft Romy me eindelijk de verlossende woorden. “Zal ik je zo wegbrengen?”.

Opnieuw stem ik in, mijn afscheid is net zo awkward als de gesprekken. “Tot de volgende keer…denk ik”. Dan lopen we naar buiten en stappen we in de auto.

“Pfoeh, nou dat heb ik ook maar weer gehad.”

“Je hebt het overleefd.”

Omdat ik bang ben voor het antwoord vraag ik niet aan haar hoe ik het deed. Ik kan alleen maar wensen dat de volgende keer dat ik haar familie tegenkom, ik wat fitter en spontaner ben. (En nee, dat was ik niet).

We rijden richting mijn huis, er komt een lekker nummer op dus ik doe de radio wat luider. Gelijk drukt Romy een ander radiozender ervoor. “Wat een kut nummer”. Waar ik de vorige keer totaal geen afscheid van Romy wou nemen wil ik nu even in mijn eentje thuis zitten om dit alles even te verwerken. Romy zet me thuis af, dit keer was ik niet bang dat ik haar niet weer ging zien. Onze paden hadden elkaar nu al te vaak gekruist, ik wist dat we elkaar weer gingen zien. De vraag was alleen wanneer. Ik geef haar een kus en stap uit.

“We appen nog wel even”, zegt ze.

Een half uurtje later krijg ik een appje van haar.

[13:49] Romy: Ik ben ook weer thuis

Mike.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

Leave a Reply