1.16 Wat is er met je?

“Wat is er toch met je vandaag?”

“Hoezo?”

“Je bent zo stil en afwezig.”

“Er is niks”

“Wat is er met je?”

“Er is niks!”

“Ik merk het aan alles.”

“NEE! ER IS NIKS MEREL!”

“Het is die Mike hè?”

“Nee er is niks en we gaan het ook niet over hem hebben.”

“Vertel me nou wat er is Romy.”

Merel en ik zitten op het terras een wijntje te drinken, het is zaterdagavond. Ik twijfel of ik iets moet vertellen maar ik weet zeker dat ze het toch afkeurt. Zo is Merel, ongelukkig in haar suffe relatie met haar suffe vent. Samenwonen moest een nieuwe impuls in hun liefdesleven geven maar ik merk aan alles dat ze niet gelukkig is. En dus mogen anderen dat ook niet zijn. Maar toch is ze mijn beste vriendin, ook al flirt ze vaak met andere mannen.

“Het is niks.”

“Het is wel wat, heb je hem alweer gezien?”

“Ik heb bij hem geslapen donderdag.”

“WAT? MEEN JE DAT NOU?”

“Ja en nu houden we er over op.”

“Hebben jullie seks gehad?”

“We houden erover op Merel.”

“Had hij een grote?”

“MEREL!”

“Hoe was de seks?”

“De seks was goed.”

“Je vind hem echt leuk hè? Daarom ben je zo stil.”

Ze heeft alleen maar deels gelijk, Mike hint al een tijdje naar me dat die ook in de stad is. Eigenlijk wil ik Merel hier dumpen en hem opzoeken maar dat zou echt een bitch-move zijn. En ik ga haar absoluut niet meenemen als ik hem op ga zoeken. Wat ga ik doen?

“Gaan jullie weer afspreken?”

“Geen idee Merel, zullen we erover ophouden?”

Het gesprek gaat verder naar hoe ze het huis aan het inrichten zijn. Alsof ze nog jaren bij elkaar blijven, ik weet wel beter. Ik besluit niet op Mike in te gaan, ik ben nu met Merel en ik wil ook niet te veel toegeven aan wat er ook tussen ons speelt. Ik moet hem op afstand houden, ik zit op niks serieus te wachten. Geen relatie en shit.

De avond vordert en Merel en ik zoeken een gezellig kroegje op, ik blijf een beetje om me heen kijken of ik Mike ook tegen kom maar die zal wel in zijn stamkroeg zitten. Merel staat alweer met een paar mannen te praten en is al niet meer met me bezig. Wat is het ook een bitch soms. Dit is wel mijn kans om weg te gaan maar ik moet hem op afstand houden. Ook al wil ik hem ergens wel zien. Godverdomme, wat heb ik mezelf op de hals gehaald. Het is nog eventjes gezellig maar dan besluit ik naar huis te gaan, het is mooi geweest.

De volgende ochtend word ik wakker en besef ik me even dat ik hem had kunnen zien. Ik baal een beetje maar ergens ben ik ook toch wel weer blij. Hij lijkt er toch wel wat meer van te verwachten dan ik en daar zit ik totaal niet op te wachten. Nogmaals ik moet afstand nemen, ik wil dit niet.

Het weekend daarop zie ik Mike het hele weekend niet, zondag kom ik een maat van hem tegen maar Mike is nergens te bekennen. Ik besluit hem, tegen al mijn principes in, te appen.

[21:49] Romy: “Ben je ook in de stad?”

[21:51] Mike: “Nope, even een weekendje thuis”.

[21:51] Romy: “Aah balen”.

Godverdomme, wat ben ik dom bezig. Wat doe ik mezelf aan?

Romy.

Support #HVJZM

Voor alle product geldt gratis verzending.

Wat vond je van deze post?

Geef in sterren aan wat je er van vond

Gemiddelde / 5. Aantal stemmen:

2 comments

  1. Elvira says:

    Kwam via fb op je pagina terecht. Super spannend is je verhaal. Vanaf t begin was ik nieuwsgierig hoe t verhaal verder gaat. Ga zo door!!

Leave a Reply